Cliff Moore bo izdal album “2020 Vision”

0 67

Cliff Moore – mlajši brat legendarnega rock in blues kitarista Garyja Moorea, bo izdal novi samostojni album z naslovom “2020 Vision”. Album bo izšel v samozaložbi 25. 3. 2021.

Prvi single albuma za skladbo Welcome to the Madness” je že dostopen preko Apple, Spotify in Amazon. Spodaj lahko preverite videodražilec.

Album “2020 Vision” je zbirka skladb, ki so nastale kot refleksija Cliffa Moorea nad dogodki, ki smo jih prestajali v lanskem letu tako na individualni, kot družbeni ravni.

Cliff se je rodil v severno irskem Belfastu v šestdesetih. Za glasbo sta ga navdušila starša, saj je mama veljala za odlično pevko, oče pa lokalnega glasbenega promotorja. Ko je Cliff prvič poslušal glasbo skupin The Beatles in Fleetwood Mac na radiu in si ogledal eno izmed “Top of the Pops” oddaj, v kateri so nastopili The Who, se je odločil, da se preizkusi kot glasbenik. Tako je pričel igrati kitaro, ki mu jo je kot božično darilo kupil njegov oče. Vsega leto dni kasneje, je od mame prejel v dar prvo električno kitaro. Šlo je za Ari-ino kopijo modela Les Paul. Tako je s prijatelji ustanovil prvo skupine Stage Fright. Sledilo je igranje v več različnih formacijah, v zgodnjih osemdesetih pa se je Cliff ustalil znotraj svoje skupine Cliff Moore Band. Skozi leta kariere je Cliff videl premnoge glasbene odre petih kontinentov, si nabiral ogromno kilometrine tudi kot studijski glasbenik, prav tako pa delil oder z nekaterimi veliki imeni bluesa in blues rocka.

Za več informacij lahko odjadrate tudi na:  www.cliffmoore.com.


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki