Colin Bass (Camel) predstavlja album “Still”

0 158

Colin Bass, basist znamenitih progresivnorockovskih prvakov iz Velike Britanije Camel, je napovedal novi album na katerem je z Bassom sodeloval Daniel Biro, ki igra na sintetizator. Album skupnega medsebojnega sodelovanja obeh glasbenikov, se imenuje “Still” in je “zbirka meditativnih, ambientalnih skladb, ki se gibljejo od intimno osebnih izpovedi do globalnih vprašanj človeštva.”

Na albumu “Still” je Colin Bass poskrbel za vokale, bas kitaro, klavir, medtem ko je Daniel Biro odigral sintetizator, električni klavir znamke Rhodes, na dveh skladbah (Old Europe, Hands), pa je s kitaro sodeloval finski kitarist Joonas Widenius.

Album je nastajal od leta 2014, dalje na relaciji med Londonom in Walesom.

Album “Still” bo izšel 26.06.2020, pri založbi Sargasso Records on Jun 26 in bo posvečen spominu na ameriškega komponista in multi-instrumentalista Jima Cuomo-a, s katerim je Bass igral v skupini The Casual Band in ki ga je Biro, kot 14 letnik, srečal na glasbenem seminarju.

Colin Bass & Daniel Biro: “Still”
1. Still Life 1
2. Summer
3. Still Life 2
4. Old Europe
5. Once Was A Time
6. Faces
7. The Man Who Never Was
8. Heaven
9. Still Life 3
10. Hands
11. Still

Colin Bass & Daniel Biro – “Still” (promocijski izsek albuma)
Colin Bass & Daniel Biro – “Still” (naslovnica)
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki