David Longdon (Big Big Train) preminil v 57. letu starosti!

English Electric Records (promo/press)
0 135

David Longdon, pevec in multi-instrumentalist britanske progresivnorockovske zasedbe Big Big Train, je preminil v starosti 56 let.

Big Big Train so podali v zvezi s tem uradno izjavo že v petek 19. 11. 2021: “Big Big Train smo ekstremno žalostni da moramo oznaniti smrt Davida Longodna, ki je preminil danes dopoldan je v Nottinghamski bolnišnici, v starosti 56. let, potem ko je doživel v zgodnjih petkovih urah nezgodo.”

David se je pridružil Big Big Train leta 2009, to pa se je takoj odločno poznalo na sami glasbi skupine, ki je izšla na takratnem albumu The Underfall Yard. S skupino je posnel še osem albumov, vključno z zadnjim Welcome To The Planet (ta izide v januarju 2022, op .p.), prav tako pa se pojavlja v seriji uradnih koncertnih dokumentov, ki jih je skupina posnela in izdala od leta 2015 dalje. Ob tem je Longdon izdal skupaj z Judy Dyble pod imenom Dyble Longdon drugi album, ki je izšel lani. Dan pred nesrečo je Longdon še snemal v studiu svoj novo solo album. 

Big Big Train bodo novi studijski album Welcome To The Planet izdali, kot je načrtovano, to je 28. 1. 2022, glede ostalih aktivnosti (zlasti koncertnih), pa bo skupina podala posebno izjavo v prihajajočih tednih.

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki