Hank Von Helvete (ex-Turbonegro) preminil star 49 let!

foto: Michael Buckner (Getty Images)
0 175

Hank Von Helvete, nekdanji vokalist norveških death-punkerjev Turbonegro, s pravim imenom Hans-Erik Dyvik Husby, je preminil v starosti 49 let. Vzrok njegove smrti ni znan.

Smrt pevca je uradno potrdila njegova družina, novica o tem pa se je najprej pojavila v norveškem časopisu Tvedenstrandsposten, in sicer v petek 19. 11. 2021.

Pevec, rojen 15. 6. 1972, se je Turbonegro pridružil leta 1993, tik pred izidom njihovega drugega albuma “Never Is Forever” (1994). Potem, ko so svoj izgled posodobili (jeans z madeži), je sledil prelomni album “Ass Cobra”, na katerem se nahajata Turbonegro favorita Denim Demon, ki so ga kasneje priredili Therapy? ter I Got Erection, ki so ga kasneje priredili Satyricon.

Z albumom “Apocalypse Dudes”, ki je izšel leta 1998, so bili Turbonegro blizu globalnega komercialnega uspeha. Ta je nanizal velike klubske rock favorite in himne: Don’t Say Motherfucker, Motherfucker, Rendezvous With Anus in Rock Against Ass. Ta moment v karieri se je kasneje izkazal za vrhunec kariere skupine. Turnej so postajale vse bolj problematične prav zavoljo Von Helvetejeve heroinske odvisnosti, pa tudi težav z mentalnim zdravjem. Basist Happy Tom (Thomas Seltzer), je kasneje potrdil v enem izmed intervujev, da se je skupina dejansko razšla v čakalnici psihiatrične urgence v italijanskem Milanu,

Turbonegro so se leta 2003 vrnili in izdali album “Scandinavian Leather”, svoj kultni status pa so utrjevali še naprej z albumom “Party Animals”, ki je izšel dve leti kasneje in na katerem sodelujeta nekdanji Black Flag pevec Keith Morris in nekdanji Queens Of The Stone Age basist Nick Oliveri. 

Zadnji album z Von Helvetejem v postavi so Norvežani izdal leta 2007. To je bil “Retox”, Von Helvete, pa se je potem podal na samostojno glasbeno kariero. To se je zgodilo leta 2010, na van Helvetejevo mesto pa so Turbonegero vpoklicali nekdanjega Fabric in Dukes Of Nothing pevca Tonyja Sylvesterja. 

Leta 2011 se je von Helvete vrnil z novo skupino Doctor Midnight & The Mercy Cult in albumom “I Declare: Treason”. Kot Hank Von Hell, je leta 2018 izdal svoj prvi solo album “Egomania”, ki mu je leta 2020 sledil album “Dead”.

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki