Dennis DeYoung predstavlja single in video “The Last Guitar Hero” feat. Tom Morello!

0 29

Dennis DeYoung, nekdanji pevec in klaviaturist ameriških rock ikon Styx, se vrača z novim albumom “26 East: Vol 2”, ki bo izšel 11. 6. 2021 pri italijanski založbi Frontiers Music Srl.

Danes DeYoung je 7. 4. 2021 na svoj 74. rojstni dan, že predstavil prvi single novega albuma za enajst minutno skladbo Isle of Misanthrope, tej pa sledi po novem single (in video) za The Last Guitar Hero v kateri gostuje Rage Against The Machine kitarist Tom Morello. Obema skladbama lahko prisluhnete spodaj.

Razen štirih skladb, ki jih je skomponiral Jim Peterik, je avtor celotne nove glasbe DeYoung. Hello Goodbye ni priredba The Beatles, pač pa povsem nova skladba. DeYoung poudarja, da bo “26 East: Vol 2” njegov zadnji album. Glasbenik pravi, da se danes glasba ne prodaja več dobro in da se je zato ne splača več izdajati na albumih. Prav tako dodaja, da še sedaj ne ve natančno, zakaj se je pravzaprav odločil, da izda dva “26 East” albuma. Tu sta dva faktorja. Vztrajno prigovarjanje s strani založbe Frontiers Music Srl., in integracija dolgoletnega glasbenega tovariša Jima Peterika, ki je DeYounga dodatno vzpodbujal, da se ponovno loti komponiranja.

Seznam skladb na albumu “26 East: Vol 2” se glasi:
01. Hello Goodbye
02. Land of the Living
03. The Last Guitar Hero
04. Your Saving Grace
05. Proof of Heaven
06. Made for Each Other
07. There’s No Turning Back Time
08. St. Quarantine
09. So Little Did We Know
10. Always Time
11. Isle of Misanthrope
12. GIF

Predhodnik “26 East: Vol 1” (RockLine recenzija) je izšel 22. 5. 2020 in je prvi DeYoungov album po “One Hundred Years From Now”, ki je izšel leta 2009.


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki