Depeche Mode predstavljajo video in single “Ghosts Again”

foto: Anton Corbijn 2023
0 150

Depeche Mode predstavljajo novi single in video za skladbo Ghosts Again. Video, ki ga je režiral Anton Corbijn, lahko preverite spodaj.  

Single Ghosts Again izhaja iz novega in skupno 15. studijskega Depeche Mode albuma “Memento Mori”, ki je napovedan za 24. 3. 2023, pri založbi Columbia Records.

Album “Memento Mori” je prvi studijski album skupine, ki je bil posnet brez ustanovnega člana skupine Andyja Fletcherja. Kot je znano, je ‘Fletch’ preminil ob koncu lanskega maja.

Vokalist Dave Gahan je občutja v zvezi s prvim singlom novega Depeche Mode albuma strnil takole: “Zame osebno ustvarja ‘Ghosts Again’ perfektno ravnovesje med melanholijo in radostjo.”

Njegov nerazdružljivi Depeche Mode tovariš Martin Gore dodaja: “Redko se zgodi, da posnamemo skladbo, ki se je ob nenehnem posušanju preprosto ne zmorem naveličati – navdušen sem, da jo lahko delim z drugimi.”

Album “Memento Mori”, ki bo torej prvi album Depeche Mode posnet v formatu dua, je produciral James Ford. Za ko-produkcijo je poskrbela Marta Salogni, material za 12. skladb novega albuma, pa je pričel nastajati še v zgodnjem času scenarija ‘kovid pandemije’, kar prinaša v skladbe tematiko, ki je navdahnjena nad tem obdobjem.

Martin Gore pravi: “Potem, ko je preminil ‘Fletch’, sva se odločila, da nadaljujeva s skupino, saj sva bila prepričana, da bi tudi on tako želel, kar daje novemu projektu, dodaten pomen.”

Dave Gahan dodaja: “’Fletchu’ bi bil ta album zagotovo všeč. Zelo se veseliva, da ga bova lahko v kratkem delila z vami, prav tako pa komaj čakava, da ga bova lahko predstavljala na novih koncertih.”

Seznam skladb na albumu “Memento Mori” je sledeč:
1. My Cosmos Is Mine
2. Wagging Tongue
3. Ghosts Again
4. Don’t Say You Love Me
5. My Favourite Stranger
6. Soul With Me
7. Caroline’s Monkey
8. Before We Drown
9. People Are Good
10. Always You
11. Never Let Me Go
12. Speak To Me

Depeche Mode se v letošnjem poletju vračajo na evropske koncertne odre. Za ljubitelje skupine s stalnim prebivališčem v Republiki Sloveniji, sta najbolj atraktivna obiska 21. 7. 2023, ko nastopi skupina v avstrijskem Celovcu, ter 23. 7. 2023, ko nastopijo Depeche Mode v Zagrebški Areni.

Več o Depeche Mode:
Uradna spletna stran: http://depechemode.com
TikTok: https://www.tiktok.com/@depechemode
Facebook: https://facebook.com/depechemode
Twitter: https://twitter.com/depechemode
Instagram: https://instagram.com/depechemode
Discord: https://discord.com/invite/depechemode

#DepecheMode #GhostsAgain #MementoMori


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki