Devin Townsend najavlja “Devolution Series #2 – Galactic Quarantine”

foto: SEBASTIJAN VIDEC 2019
0 58

Devin Townsend – kanadski glasbeni fenomen, mdr. komponist, multi-instrumentalist, vokalist, producent in nenazadnje ‘enfant terrible’-, izkorišča svoj prosti čas znotraj stanje globalne Covid-19 scenografije, pri kateri ne more osrečevati svoje privržence s koncertnimi predstavami, za ustvarjanje novega materiala, ki bodo našli utelešenje na prihodnjih albumih. Prav tako se je glasbenik odločil, da bo izdal serijo koncertnih albumov, karantenskih albumov in v obče zanimivih glasbe ih projektov, s katerimi bo začasno osrečeval svojo bazo oboževalcev, medtem ko je zaposlen z večjimi glasbenimi projekti, ki se razvijajo in nastajajo v ozadju. Serija napovedanih izdaj se imenuje “Devolution Series”.

Devin komentira:: “Tako vam predstavljamo ‘Devolution Series’, ki je srečanje čudaštev in zanimivega materiala, za kar želim, da slišite tudi drugi, pa da hkrati tega ne razumete, kot da predstavljam pomembnejšo glasbeno izdajo.”

“Zbirka oziroma serija teh izidov bo vsebovala skladbe iz karantene in koncertov, kot tudi različnih nastopov iz preteklih nekaj let.”

“Trenutno sem globoko zatopljen v pisanje materiala novih glasbenih projektov v zvezi s čimer sem zelo navdušen. Hvaležen sem, da dejstvu da vse stvari tečejo pospešeno, upam pa tudi da boste uživali v ‘Devolution Series’.”

Drugi v nizu izidov pod nazivom “Devolution Series” bo torej “Devolution Series #2 – Galactic Quarantine” album, ki bo na voljo 25. 6. 2021, pri založbi Insideout Music (prvi del je izšel 19. 3. 2021). Posnet je bil leta 2020 na različnih prizoriščih sveta kot kompenzacija za propadlo “Empath Vol. 2 European Tour” in vse poletne festivalske nastope, ki jih je prizadelo Covid-19 stanje. Ta album izhaja iz Devinovega karantenskega nastopa, ki je bil originalno predvajan 5. 9. 2020 na StageIt.com.

Za prvo pokušino lahko spodaj že preverite skladbo Aftermath (in video).

“Devolution Series #2 – Galactic Quarantine” bo na voljo kot količinsko omejeni CD + Blu-ray digipak, 180-gramski dvojni vinil, v katerega bo vključen tudi CD in digitalno.

Seznam skladb na “Devolution Series #2 – Galactic Quarantine” je sledeč:
1. Velvet Kevorkian (2:28)
2. All Hail The New Flesh (5:32)
3. By Your Command (8:18)
4. Almost Again (3:42)
5. Juular (3:50)
6. March Of The Poozers (5:25)
7. Supercrush! (5:15)
8. Hyperdrive (3:42)
9. Stormbending (5:21)
10. Deadhead (7:55)
11. Aftermath (6:51)
12. Love? (5:21)
13. Spirits Will Collide (4:35)
14. Kingdom (5:05)
15. Detox (6:20)

Na fotografiji: Devin Townsend med nastopom 2. 12. 2019 v dunajskem Simm Cityju (Avstrija) – RockLine fotoarhiv 2006-2020, avtor fotografije: Sebastijan Videc, vse pravice pridržane). RockLine recenzijo tega koncerta lahko preberete TUKAJ!


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki