Divje jezero in virtualna generacija!

0 106

Divje jezero predstavljajo v novi zasedbi, po skoraj dveh letih po izidu njihovega drugega albuma »Pobeg iz blodnjaka« (Celinka.si), novo dinamično skladbo z naslovom »Virtualna Generacija«, ki govori o sodobni družbi, ki se vse bolj oddaljuje od realnega, pristnega sveta in narave oz. v virtualnega beži stran od težav in obveznosti, kjer naj bi bilo vse popolno… Za skladbo je skupina posnela tudi videospot. Snemanje je potekalo na različnih lokacijah po Sloveniji. »Vzdušje na snemanju je bilo zelo sproščeno, s Tinetom Mažgonom, ki je skrbel za kamero, režijo in montažo smo se res super ujeli, kar se tudi lepo odraža na končnem izdelku« se strinjajo člani.

Zasedba deluje od leta 2008, v tem času so posneli dve studijski plošči, nastopali po Sloveniji, Bolgariji, Bosni in Hercegovini, Hrvaški, Italiji. Zelo odmevno je bilo lansko sodelovanje z skladateljem Aldom Kumarjem in Idrijskim pihalnim orkestrom na otvoritvenem koncertu tradicionalnega Čipkarskega festivala v Idriji. Trenutno zasedba intenzivno dela na novih skladbah za prihajajoči album, skupaj z vokalistom Žanom Sedejem, ki se je zasedbi pridružil v zadnjem letu in bo s svojim žametnih glasom popestril že tako razgibano inštrumentalno podlago.

V živo bo zasedbo in nekaj novih skladb mogoče slišati 9. julija na letnem odru Hostla Celica v Ljubljani.

Skupino sestavljajo:
Alen Bogataj – bas (Kar češ brass b., Poltrona express)
Luka Čibej – bobni
Aleš Golja – kitara (Omar Naber, ex Vlado Kreslin, ex Fusion pop)
Žiga Kovačič – klaviature (Matej Magajne band, Poltrona express)
Tomi Peljhan – saksofon
Žan Sedej – vokal (Period VI.)

Uradni FaceBook profil!

Divje jezero – Virtualna generacija (uradni video)

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki