Einar Solberg (Leprous) predstavlja video in single “Home” (ft. Ben Levin)

Insideout Music 2023
0 12

Einar Solberg, vokalist norveških progresivnorockovskih imenitnežev Leprous, ki so 28. 2. 2023 obiskali ljubljanski CUK Kino Šiška, bo samostojni studijski album “16” izdal 2. 6. 2023, pri založbi Insideout Music.

Spodaj lahko preverite tretji single (in video) s prihajajočega albuma za skladbo Home v kateri gostuje Ben Levin. Solberg je pred časom predstavil prvi single Grotto v katerem gostuje Magnus Børmark iz norveške alternativnorockovske folk zasedbe Gåte, ki je tudi soavtor singla. Temu je sledil sredi marca 2023 tudi drugi single za skladbo A Beautiful Life, potem pa je v aprilu 2023 predstavil še single Over The Top. Na albumu sodelujejo mdr. še: bobnar Keli Guðjónsson (Agent Fresco), basist Tor Egil Kreken, čelist Raphael Weinroth-Browne (koncertni član Leprous) in violinist Chris Baum (Bent Knee).

Album “16” bo dostopen v vseh bistvenih nosilcih zvoka (LP, CD, digitalno) in ga je že mogoče prednaročiti.

Na albumu “16” so z Einarjem sodelovali številni glasbeniki iz moderne progresivnorockovske scene. To so: Ben Levin (Bent Knee), Toti Gudnason (Agent Fresco), eksperimentalni čelist in regularni član Leprous koncertnih turnej Raphael Weinroth-Browne ter Magnus Børmark, sicer član alt-folk kolektiva Gåte. Znova je Solberg sodeloval mdr. tudi z Ihsahnom in Star Of Ash.

Album je miksal Adam Noble (Placebo, Biffy Clyro, Nothing But Thieves), za masterizacijo pa je poskrbel Robin Schmidt (mdr. The 1975, Placebo, The Gaslight Anthem).

Seznam skladb na albumu “16” se glasi:
1. 16 (feat. Raphael Weinroth-Browne)
2. Remember Me
3. A Beautiful Life
4. Where All The Twigs Broke (feat. Star Of Ash)
5. Metacognitive (feat. Raphael Weinroth-Browne)
6. Home (feat. Ben Levin)
7. Blue Light (feat. Asger Mygind)
8. Grotto (feat. Magnus Børmark)
9. Splitting The Soul (feat. Ihsahn)
10. Over The Top
11. The Glass Is Empty (feat. Tóti Guðnason)

Več o Einarju Solbergu:
https://www.instagram.com/einar_solberg/
https://www.facebook.com/einarsolberg…
https://twitter.com/iameinarsolberg

#EINARSOLBERG #PROGRESSIVEROCK #INSIDEOUTMUSIC #LEPROUS #ALTERNATIVEROCK


Einar Solberg – “16” (Insideout Music, 2023)
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki