Eric Clapton in Jeff Beck sta izdala skupni single “Moon River”

Bushbranch / Surfdog / Eric Clapton (2023)
0 53

Eric Clapton in Jeff Beck, dve neizpodbitni ikoni rocka in rolla naših časov, sta ob sodelovanju posnela svojo verzijo in single legendarne skladbe Moon River, ki je izšel 12. 5. 2023 pri založbah Bushbranch / Surfdog / Eric Clapton in je že dostopen na vseh digitalnih platformah.

Komponist singla Moon River je Henry Mancini, besedilo zanj pa je ustvaril Johnny Mercer. Originalna izvedba singla pripada igralki Audrey Hepburn za film “Breakfast at Tiffany’s” iz leta 1961. Single je osvojil Academy nagrado v kategoriji najbolj izvirne skladbe. Taista kompozicija je leta 1962 prejela tudi dva Grammyja, in sicer v kategorijah: plošča leta in skladba leta.

Ta sveža predelava singla Moon River s strani naveze Claptona in Becka je nastala nedolgo pred smrtjo legendarnega Jeffa Becka, dosegljiva pa bo tudi v formatu sedem-inčnega vinila.

Izid te predelave je hkrati tudi napoved serije posvetilnih koncertov Jeffu Becku, ki so napovedani na londonskem prizorišču Royal Albert Hall.

Vinilni single Moon River v režiji Claptona in Becka bo dvojni a-stranski single, ki bo vključeval tudi novo skladbo How Could We Know v kateri so sodelovali Judith Hill, Simon Climie in Daniel Santiago. Izid vinilnega formata singla je napovedan za 14. 7. 2023.

Za produkcijo singla sta poskrbela Eric Clapton in Simon Climie.

Video za single Moon River je režiral Nevil Bernard. Animacijo sta opravila Nevil Bernard in Ninon Bernard, produkcijo videa pa Dave Kaplan in John Logsdon. Izvršni producent je Paul Le Baron.


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki