Porcupine Tree, Dunaj (Planet.tt Gasometer), Avstrija

Porcupine Tree
Dunaj (Wien), Planet.tt Gasometer, Avstrija
nedelja, 23. 10. 2022, vrata ob 19.00 uri, pričetek koncerta ob 20.00 uri

Nakup vstopnic!

Porcupine Tree, imenitni britanski progresivni in art rockerji, so se 1. 11. 2021 vrnili s prvo novo avtorsko glasbo po dvanajstih letih pavze. Takrat je izšel namreč novi single Harridan. Že takoj z njim so Porcupine Tree dali kritični javnosti vedeti, da so dejanje ponovne oživitve delovanja vzelo strogo resno, saj je skupina z vsebino singla takoj ujela priključek s svojim kultnim opusom. Bend je hkrati napovedal novi album “Closure/Continuation” (RockLine recenzija), ki je tako izšel 24. 6. 2022. Prvi po predhodnem albumu “Incident” iz leta 2009.

Porcupine Tree so Steven Wilson, Richard Barbieri in Gavin Harrison. Wilson je skupino ustanovil leta 1987. Sprva je Wilson kopičil eksperimentalne posnetke, ki jih ni mogel uporabiti za njegov synth-pop duo No-man in do leta 1993 sam zastopal ime Porcupine Tree. Potem pa je želel ustvariti pravo skupino. Za snemanje plošč in nastopanje v živo. Skupina je črpala material iz britanske zvočne zapuščine pastoralnega, simfoničnega in progresivnega rocka sedemdesetih, kot tudi alternativnih in new wave synth pop vzvodov ter psihadeličnega rocka, pri čemer je ustvarila slikovito in prepoznavno strogo ambientalno glasbeno podobo, po kateri je postajala vse bolj in bolj prepoznavna. Wilson je ob eksperimentiranju z elektroniko in ‘soundscapesi’ kasneje pričel v zvok skupine integrirati tudi elemente metala. Z leti so Porcupine Tree razvili svoj prepoznavni izrazni glasbeni unikum, po katerem se še danes zgledujejo nove progresivnorockovske zasedbe.

Med letoma 1992, ko je izšel album “On The Sunday of Life” ter 2009, ko je izšel “The Incident”, so Porcupine Tree izdali deset studijskih albumov. Po koncertnem vrhuncu svoje kariere, ko so nastopili sredi londonske dvorane Royal Albert Hallo oktobra 2010, se je Wilson odločil, da bo bend upokojil. Od takrat dalje se je Wilson posvetil samostojni karieri, za katero se je izkazalo, da je postala tako uspešna, da je sčasoma prerasla ime skupine. Kazalo je da se Wilson ne bo več odločil obujati Porcupine Tree, a je kot omenjeno, v jeseni 2021, Porcupine Tree vrnil med žive.

Koncerti nove turneje, na kateri skupina predstavlja tudi najnovejši studijski album “Closure/Continuation”, so tako nasploh prvi Porcupine Tree koncerti po oktobru leta 2010.


Date

Oct 23 2022
Expired!

Time

19:00 - 23:55
Gasometer

Location

Gasometer
Gasometer C 1110 Wien, Guglgasse 12/Lokal C-35
Website
https://www.gasometer.at/
Arcadia Live

Organizer

Arcadia Live
Phone
+43 1 958 05 05
Email
office@arcadia-live.com
Website
https://www.arcadia-live.com/
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki