The Aristocrats, Roncade (New Age Club), Italija

The Aristocrats – “The Defrost Tour 2023”
Roncade (Treviso) / New Age Club / Italija
nedelja, 26. 11. 2023, ob 20.00 uri

FaceBook dogodek!
New Age dogodek!

Nakup vstopnic:
TicketOne
Ticketsms

The Aristocrats so vse-instrumentalni progresivnorocerski trio, ki ga zastopajo kitarist Guthrie Govan, basist Bryan Beller in bobnar Marco Minnemann.

O treh intergalaktičnih vesoljskih jezdecih, preko zob oboroženih z glasbenim talentom in znanjem,  ki so ob povsem nedolžnem, celo nenadejanem jamu leta 2011 sklenili, da v tej smeri nadaljujejo, je bilo do danes povedano veliko.

Sprva je bil na poziciji kitarista mišljen Greg Howe, a so se stvari razvile tako, da je na njegovo mesto vskočil Guthrie Govan. Tako so nastali The Aristocrats, ki jih zastopajo trije superglasbeniheroji našega časa. Anglež, Nemec in Američan. Vsi lahko igrajo več instrumentov in skrbijo tudi za izdajo solo albumov. Prav tako poznamo te glasbenike tudi zaradi sodelovanja pri eminentnih izvajalcih, kot sta mdr. Steven Wilson in Joe Satriani. No, in če bi Frank Zappa danes še dihal, bi bili vsi ti trije geniji zagotovo v njegovi ekipi.

The Aristocrats so zabavna glasbena štorija. Skrajno kompleksne figure obvladujejo s peresno lahkoto. Njihova glasba je eklektična mešanica pobegov v brezmejna prostranstva jazzrockovske fuzije, tu ne manjka ne progrockovskih, ne progmetalskih utrgancij, ob čemer najdejo v takšnem talilnem loncu svoj prostor vključki kupa drugih žanrov (blues, funk, surf,.. dopolnite sami), ne pozabijo pa dodati zabele lucidnih ščepcev svetovne glasbe in celo folk etno elementov. A z eno besedo. V izhodišču govorimo o skrajno prismojeni variaciji jazz glasbe in rocka.  Stvar deluje tako, kot da The Aristocrats sprejemajo na svoj jedilnik najbolj nora glasbena naročila, ki pregovorno in po principu logike, nikakor ne gredo skupaj, a v njihovem jeziku najdejo vselej univerzalno spravljivost in simbiotični karakter.

Do tega dne so The Aristocrats izdali štiri studijske albume, štiri koncertne albume in album, ki je nastal ob sodelovanju z orkestrom in na katerem se nahajajo njihove skladbe v novih aranžerskih preoblekah,

Skupina bo na nastopu v Roncadah in tamkajšnjem klubu New Age izvedba že nekaj povsem novih točk, ki bodo našle prostor na prihodnjem, še neimenovanem, studijskem albumu, seveda pa pri tem ne bodo manjkali favoriti publike, kot tudi ne določena presenečenja.

Če se je prejšnja turneja imenovala “Freeze” – iz te izhaja tudi koncertni dokument “Freeze! Live In Europe 2020” (RockLine recenzija), se The Aristocrats tokrat vračajo s turnejo ‘odmrznitve’ imenovano “The Defrost Tour”!


Date

Nov 26 2023
Expired!

Time

20:00 - 23:55
New Age Club

Location

New Age Club
Via Tintoretto 14 31056 Roncade (Treviso) Italia
Website
https://www.newageclub.it/
New Age Club

Organizer

New Age Club
Phone
+39.0422.841052
Email
info@newageclub.it
Website
https://www.newageclub.it/
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki