Fates Warning predstavljajo video in single “Begin Again”!

foto: ALEŠ PODBREŽNIK 2013
0 54

Fates Warning, dolgoživi ameriški progresivni metal pionirji, ki so 6. 11. 2020, pri založbi Metal Blade Records, izdali svoj novi studijski album “Long Day Good Night”, predstavljajo video za novi single “Begin Again”, ki ga lahko predvajate spodaj.

Fates Warning so že konec letošnjega avgusta predstavili prvi single s prihajajočega novega albuma za skladbo “Scars”, temu pa je sledil v začetku oktobra še video in single za skladbo Now Comes the Rain (spodaj). Še več. V petek 6. 11. 2020 je založba Metal Blade Records omogočila na svojem uradnem You Tube kanala predvajanje albuma “Long Day Good Night” v njegovi celoti (spodaj).

“Kot velja za vsak album, ne prideš do nobenega med njimi z lahkoto”, pravi pevec skupine Ray Alder, ki je pričel s skladanjem novega albuma v družbi kitarista Jima Matheosa že v lanskem letu.

“Proces od izvirne ideje do finaliziranja skladbe je dolg. Včasih misliš, da si vse že zaključil, potem pa se ti porodi kakšna ideja, ki jo prav tako želiš preizkusiti in to seveda vpliva na to, da takšno skladbo naknadno spremeniš. Včasih se to obnese, drugič spet ne, vseeno pa moraš vsaj (najmanj) preizkusiti kako takšna ideja funkcionira zato, da imaš na koncu tisti občutek, da si resnično preveril vse možnosti in tako ustvaril najboljše kar si lahko.” nadaljuje Alder.

“Z Jimom sva skoraj vsak dan v zadnjem letu preživela skupaj, ko sva pisala ta album. Zelo sem zadovoljen z rezultatom in naborom različnih slogovnih pristopov. Upam si trditi, da predstavlja album vse, kar stoji za leti najinega skupnega sodelovanja.”, še dodaja pevec.

Na albumu “Long Day Good Night” bosta kot gosta sodelovala še kitarist Mike Abdow, ki sicer pomaga Fates Warning na njenih turnejah in je prispeval nekaj solaž ter nekdanji Porcupine Tree bobnar Gavin Harrison, ki sicer igra za King Crimson in The Pineapple Thief in ki je prispeval svoje usluge in veščine v skladbi “When Snow Falls”. Fates Warning so v skladbi “Under The Sun” vključili nasploh prvič v karieri tudi godalne aranžmaje.

“Long Day Good Night” bo na razpolago kot digipak CD, količinsko omejeni digi-book CD, 180 dvojni gramski vinil. Različne variacije barvnih vinilov bodo v količinsko omejeni nakladi dostopne na evropskem in ameriškem trgu, medtem ko bo črni vinil dostopen le na evropskem trgu.

Album “Long Day Good Night” lahko že prednaročite!

Seznam skladb na “Long Day Good Night” se glasi:
1. The Destination Onward
2. Shuttered World
3. Alone We Walk
4. Now Comes the Rain
5. The Way Home
6. Under the Sun
7. Scars
8. Begin Again
9. When Snow Falls
10. Liar
11. Glass Houses
12. The Longest Shadow of the Day
13. The Last Song

Na fotografiji: Fates Warning med nastopom 15. 10. 2013, v ljubljanskem Orto baru (RockLine fotoarhiv 2006-2020, vse pravice pridržane). Celotno RockLine recenzijo tega koncerta lahko preberete TUKAJ!


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki