Fender pripravlja ponatis Kurt Cobainovega modela ‘Jag-Stang’ kitare!

FENDER
0 54

Fender, eden izmed svetovno najbolj znanih in največjih proizvajalcev kitar, bo obeležil 30. obletnico izida klasičnega albuma grunge senzacije NIrvana z nazivom “Nevermind” tako, da bo vrnil v proizvodnjo izdelavo legendarnega “Jag- Stang” modela kitare, ki je bil ustvarjen za Kurta Cobaina. Gre za kombinacijo Jaguar in Mustang modelov Fender kitar, ki ju je Kurt Cobain sicer uporabljal na koncertnih odrih.

Kurt Cobain, je torej s podjetjem Fender sodeloval pri razvoju posebnega modela, ki bo ustvarjen zanj. Prvi prototip te “Jag-Stang” kitare je Cobain tako odnesel s seboj na turnejo v prid podpori tretjega Nirvana albuma “In Utero”.

Po besedah Larryja Brooksa, ki je takrat delal v podjetju Fender na razvojnem oddelku, naj bi Cobain uporabljal torej tako Jaguar kot Mustang modela. Tako je na eni od koncertnih turnej fotografiral oba modela, razrezal fotografiji, ju naknadno sestavil skupaj, ter poslal podjetju, da so tam dobili prvi osnutek oziroma prvi uvid, česa se je kitarist dejansko domislil.

Brooks dodaja: “Z njim (Cobainom op. p.) je bilo zelo preprosto sodelovati. Nekoč sem imel priložnost, da sva sedela skupaj in se pogovarjala o tem kakšno kitaro želi imeti, potem pa sva skupaj ustvarila prototip. Preizkusil ga je, potem pa naknadno poslal nekaj predlogov, ki smo jih upoštevali pri korekturah in že takoj, ko smo mu poslali novo verzijo kitare, je bil z vsem zadovoljen.”

Kitara bo na voljo tako za levo, kot desno roke kitariste, cena za kos pa bo znašala 1.399.00 €.


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki