Fish predstavlja “The Party’s Over” video!

foto: ALEŠ PODBREŽNIK 2015
0 62

Fish, s pravim imenom Derek Dick, sloviti nekdanji vokalist britanskih art in progresivnih rockerjev Marillion in škotski kantavtor, predstavlja še tretji single in video s prihajajočega novega albuma “Weltschmerz” in sicer za skladbo “The Party’s Over”, ki ga lahko predvajate spodaj. Video je režiral Miles Skarin.

Pred tem je Fish predstavil video za ganljivo novo balado “Garden Of Remembrance”, ki bo vključena na njegov težko pričakovani novi in po njegovih besedah zadnji studijski album kariere “Weltschmerz”, kot tudi video za naslovno skladbo. Tudi ta dva videa lahko predvajate spodaj.

Že v lanskem letu je Fish izdal tudi video in single za skladbo “Man With A Stick”, iz EP-ja “A Parley With Angels” Na ta EP sta uvrščeni tudi skladbi oziroma progresivnorockovska epa “Waverly Steps” in “Rose Of Damascus”. Vse tri skladbe bodo prav tako uvrščene na album “Weltschmerz”. Skladbi “Man With A Stick” in “Waverly Steps” lahko preverite spodaj!

“Weltschmerz” v prevodu iz nemškega jezika pomeni “občutek melanholije in naveličanosti”. V zadnjih petih letih je Fish izgubil očeta, vzel k sebi 87-letno letno mater, prestal serijo operacij in obolenj, ob vsem tem pa se je počutil, kot bi se svet podiral pred njegovimi očmi.

Na albumu sodeluje z znamenitim pevcem multi instrumentalist Steve Vantsis, ki je odigral bas kitaro, klavir, klaviature, kitaro ter poskrbel za programiranje in sekvencioniranje albuma, pa Calum Malcolm (Blue Nile), ki je produciral že Fisheva albuma “Feast of Consequences” in “13th Star”. Vantsis, Robin Boult in Foss Patterson so tudi soavtorji nekaterih skladb novega albuma.

Na albumu sodelujejo tudi sledeči gostje: legendarni David Jackson (Van Der Graaf Generator) na saksofonu, spremljevalna pevka Doris Brendel, bobnarja Craig Blundell (Steven Wilson, Steve Hackett) in Dave Stewart, nadalje Robin Boult, kitarist John Mitchell (Arena, It Bites. Lonely Robot) na baladni Garden of Remebrance, klaviaturist Liam Holmes, člani škotskega komornega orkestra na godalih, Mikey Owers na trobilih in drugi.

Album “Weltschmerz” bo končno izšel 25. 9. 2020 pri Fishevi založbi Fishy Music Ltd. in bo vseboval dva diska. Album sta producirala Calum Malcolm in Steve Vantsis. Naslovnico za album je ustvaril Mark Wilkinson.

Če bo “Weltschmerz” resnično Fishev zadnji album, bo ring rock ‘n’ rolla zapustil v velikem slogu!

Album “Weltschmerz” lahko že prednaročite.

Seznam skladb na albumu “Weltschmerz” (dvojna CD verzija), s skupno dolžino igralnega časa 42 minut in 18 sekund, je sledeč:
CD1
1) Grace of God (Dick/Boult/Vantsis) 8.19
2) Man with a Stick (Dick/ Vantsis/Boult) 6.27
3) Walking on Eggshells (Dick/Vantsis) 7.18
4) This Party’s Over (Dick/Boult/Vantsis) 4.22
5) Rose of Damascus (Dick/Vantsis/Boult) 15.45
Total 42.12
CD2
6) Garden of Remembrance (Dick/JC Mitchell) 6.07
7) C Song (The Trondheim Waltz) (Dick/Paterson/Boult) 4.41
8) Little Man What Now? (Dick/Vantsis/Boult) 10.54
9) Waverley Steps (End of The Line)
(Dick/Vantsis/Boult) 13.45
10) Weltschmerz (Dick/Vantsis) 6.51

Na fotografiji: Fish med nastopom 7. 2. 2015, v kraju Mestre pri italijanskih Benetkah (RockLine fotoarhiv 2006-2020, vse pravice pridržane). Celotno RockLine recenzijo tega koncerta lahko preberete TUKAJ!


Fish – The Party’s Over (uradni video)
Fish – Garden of Remembrance (uradni video)
Fish – Weltschmerz (uradni video)
Fish – Man With A Stick (uradni besedilni video)
Fish – Waverly Steps (uradni zvočni nosilec)
Fish – “Weltschmerz” (naslovnica)
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki