Gioeli – Castronovo : Set the World on Fire

0 150

Založba: Frontiers Music Srl.
Datum izida: 13.07.2018
Produkcija: Alessandro Del Vecchio
Dolžina albuma: 51:04
Zvrst: AOR / Melodic Rock


Johnny Gioeli in Deen Castronovo sta stara znanca iz zlatih časov skupine Hardline. Oba sta tudi zelo dobra znanca založbe Frontiers Music Srl. Ker je njuna prehojena pot zapisana udejstvovanju znotraj žanrov AOR, melodični rock in hard rock, je ideja o tem, da združita moči zelo samoumevna.

Castronovo, ki je očitno vendarle splaval iz težav, ki so ga zadnjih nekaj let pestile v zasebnem življenju in ki po novem »službuje« pri The Dead Daisies, velja ob dejstvu, da gre za izjemno dobrega bobnarja, tudi za več, kot solidnega pevca. To velja izkoriščati. To so  počeli tudi Journey, ko so ga na koncertih turnejah za dva komada na koncertni večer spuščali na pozicijo vodilnega vokala Neverjetno je namreč kako se lahko Deen z vokalnimi karakteristikami, intoniranjem in barvanjem verzov, približna nekdanjemu prvemu grlu AOR legend Journey, Steve Perryju.  V Ride Of Your Life se poslužuje v refrenu podobnega pristopa, kot ga je uporabljal na Journey koncertih v komadu Keep on Running. Johnny Gioeli pa velja za enega najmarkantnejših vokalov v rocku, ki ga zelo dobro poznaj tudi ljubitelji Axla Rudi Pella, skratka mož, ki s svojo posebno vokalno karizmo vselej prinaša na vsak album kateregakoli izvajalca, pač dodano vrednost.

Ne čudi, da gredo italijanska imena in priimki pač skupaj, mar ne? Založba Frontiers Music Srl. je »donirala« tri studijske pomagače, da spravijo skupaj tale album. Enega lahko na slepo uganete. Da. Alessandro Del Vecchio. Znova je prispeval glavnino aranžmajev v kompozicijah (baladna Mother bi lahko v osemdesetih kandidirala za popevko San Rema), odigral vse klaviature ter za povrhu še produciral album. Del Vecchio je tudi aktualni član zasedbe Hardline in z Gioelijem se zelo dobro poznata.

»Set the World On Fire« je AOR/melodični rock izdelek. Glede na to, da je v tem, danes precej obskurnem žanru, ki je cvetel v osemdesetih, pač vse izumljeno, seveda album ne prinaša glasbene revolucije. Predvidljivost, izjemna muzikalična nalezljivost, z muzikaličnimi vrhunci v spevnih refrenih, ki so integralni element v vsaki dobri ARO kompoziciji. Opremljeni seveda s šelestečimi spremljevalnimi vokali in zavesami sintetizatorjem, ki valovijo nad poudarjenim kitarskim fraziranjem. Trik tega albuma leži drugje. V posrečenem kombiniranju vokalnih karakteristik obeh pevcev. Tvorita namreč zavidljiv kontrast in že samo njun skupni vokalni izplen (dueti), prinaša ogromno zgoščino v zvočni prostor same glasbene krajine kompozicij. Sta v središču vsega dogajanja. V kiticah si verze večkrat delita.

Dejansko je težko izpostavljati vrhunce v takšni obči komponistični predvidljivosti. Komadov je vsekakor preveč (dvanajst), čeprav dostavljajo vstavljene solaže odlično mero razgibanja, pa tudi album je zastopan z alternacijami, kar prinašajo seveda tudi balade (gotovo je med njimi kakšna odveč).  in vsi zagotovo ne grabijo v enaki maniri. Tale album cilja torej na bazo poslušalcev, ki seveda spremljajo aktualna dejanja skupin Revolution Saints, novih (in starih) Hardline in so sorodni z dejanji zlate ere AOR glasbe (Journey, Bad English). »Set the World on Fire« je zelo lep album. Ljubitelji AOR žanra bodo potešeni. Le malo preveč komadov nosi.

avtor: Aleš Podbrežnik
ocena: 8.0 / 10


Seznam skladb:
1.    Set The World On Fire
2.    Through
3.    Who I Am
4.    Fall Like An Angel
5.    It’s All About You
6.    Need You Now
7.    Ride Of Your Life
8.    Mother
9.    Walk With Me
10.    Run For Your Life
11.    Remember Me
12.    Let Me Out

Zasedba:
Johnny Gioeli – vokal
Deen Castronovo – vokal, bobni
Alessandro Del Vecchio – klaviature, spremljevalni vokal
Mario Percudani – kitara
Nik Mazzucconi – bas kitara

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki