Girlschool predstavljajo video in single “It Is What It Is”

foto: ALEŠ PODBREŽNIK 2016
0 37

Girlschool, britanska heavy metal inštitucija, ki obeležuje 45 let delovanja, se 28. 7. 2023 vrača na prizorišče z novim studijskim albumom “WTFortyfive?”, ki bo izšel pri založbi Silver Lininig Music.

14. studijski album bo tako nasledil predhodnika “Guilty As Sin” po osmih letih, skupina pa je novi album napovedala s singlom Are You Ready?. Po novem je spodaj na voljo drugi single (in video) in sicer za skladbo It Is What It Is.

Video za single It Is What It Is je režirala Natalia Jonderko Śmiechowicz.

Na albumu “WTFortyfive?”, ki so ga Girlschool posnele v postavi: Kim McAuliffe (kitara/vokal), Denise Dufort (bobni), Jackie Chambers (kitara/spremljevalni vokal) in Tracey Lamb (bas kitara), se nahaja skupno 12. skladb.

Skupina je pripravila za novi album tudi priredbo Motörhead izvirnika za klasiko Born To Raise Hell, ter zanjo povabila v studio posebne goste, ki sodelujejo na njej. To so: Biff Byford (Saxon), Phil Campbell (Motörhead) in Duff McKagan (Guns N’ Roses)! To še ni vse. Na albumu sodeluje v vlogi posebnega gosta tudi kitarist Joe Stump, ki trenutno deluje v Alcatrazz postavi in je prispeval kitare k naslovni skladbi albuma.

Album “WTFortyfive?” bo dostopen v različnih formatih in svežnjih in ga lahko že prednaročite.

Seznam skladb na albumu “WTFortyfive?” je sledeč:
1. It Is What It Is
2. Cold Dark Heart
3. Bump In The Night
4. Barmy Army
5. Invisible Killer
6. Believing In You
7. It’s A Mess
8. Into The Night
9. Are You Ready? (feat. Joe Stump)
10. Up To No Good
11. Party
12. Born To Raise Hell (feat. Biff Byford, Phil Campbell & Duff McKagan)

Več o Girlschool:
Facebook: https://www.facebook.com/GirlschoolOf…
Twitter: https://twitter.com/GirlschoolReal
Instagram: https://www.instagram.com/girlschoolr…
Uradna spletna stran: https://www.girlschool.co.uk/

#Girlschool #areyouready #areyouready#WTFortyfive?

Na fotografiji: Jackie Chambers (kitara) in Kim McAuliffe (kitara, vokal) med nastopom 16. 7. 2016, v sklopu tretjega dne nemškega festivala Bang Your Head!!! (RockLine fotoarhiv 2006-2023, vse pravice pridržane). Celotno RockLine recenzijo tega festivalskega dne lahko preberete TUKAJ.


Girlschool – “WTFortyfive?” (Silver Lining Music, 2023)
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki