Gov’t Mule predstavljajo single “Same As It Ever Was”

foto: Shervin Lainez (2023)
0 76

Gov’t Mule, priznani in cenjeni južnjaški blues rockerji – siceršnji Grammy nominiranci, se vračajo na prizorišče z novim studijskim albumom “Peace…Like A River”, ki bo izšel v letošnjem poletju. Spodaj je na voljo drugi single za skladbo Same As It Ever Was. Skupina je novi album napovedala pred časom, ko je izšel prvi single Dreaming Out Loud, v katerem gostujeta z vokalom Ivan Neville in Ruthie Foster. Oba sta na voljo spodaj.

“Peace…Like A River” je 12. studijski album skupine in naslednik z Grammyjem nominiranega predhodnika “Heavy Load Blues”. Izid je napovedan za 16. 6. 2023 pri založbi Fantasy Records. Na albumu gostujejo številna priznana imena blues rocka, kot mdr: Billy Bob Thornton, Celisse in Billy F Gibbons.

Album “Peace…Like A River” je že mogoče prednaročiti. “Peace…Like A River” bo izšel tudi v ‘deluxe’ verziji , ki bo na razpolago le v CD formatu. K originalnemu albumu bo dodan še en plošček na katerem se bo nahajalo pet skladb EP-ja “Time Of The Signs”, ki bo vseboval štiri skladbe, ki niso uspele priti na sam album ter alternativno verzijo albumske skladbe The River Only Flows One Way, za katero je vodilni vokal prispeval Warren osebno. Spodaj je na voljo tudi video, ki razgalja samo ozadje nastanka albuma.

Album “Peace…Like A River” so Gov’t Mule posneli v postavi kvarteta: Warren Haynes (kitara, vokal), Matt Abts (bobni), Danny Louis (klaviature, kitara, spremljevalni vokal in Jorgen Carlsson (bas kitara). Album je bil posnet že v času snemanja albuma “Heavy Load Blues”, in sicer v studiu The Power Station New England v ko-produkciji Warrena Haynesa in Johna Paterna (Elvis Costello, Bonnie Raitt, Los Lobos). Oba albuma sta nastala v ločenih snemalnih prostorih, prav tako sta bila posneta brez uporabe istih instrumentov, s čimer je skupina zadržala različni identiteti obema albumoma.

“Peace…Like A River” nosi vložke posebnih gostov, kar mu daje dodatno noto svojevrstnega dosežka skupine. Billy F Gibbons je prispeval vokal za hudomušno skladbo Shake Our Way Out, medtem ko je Billy Bob Thornton prispeval vokale v skladbi The River Only Flows One Way. Za uvodno skladbo Dreaming Out Loud, je Haynes iskal vokalni približek lika in dela Sly and the Family Stone. Vokalne dolžnosti je razdelil med pevko Ruthie Foster, ki je z Gov’t Mule sodelovala že na albumu “High And Mighty” (2006), medtem ko je moške vokale prevzel Ivan Neville, ki slovi v New Orleansu kot prava soul legenda. Vzpenjajoča zvezda soula Celisse je prispevala vokal za skladbo Just Across The River.

Seznam skladb na “Peace…Like A River” se glasi:
1. Same As It Ever Was
2. Shake Our Way Out (ft. Billy Gibbons)
3. Made My Peace
4. Peace I Need
5. Your Only Friend
6. Dreaming Out Loud (ft. Ivan Neville and Ruthie Foster)
7. Head Full Of Thunder
8. The River Only Flows One Way (ft. Billy Bob Thornton)
9. After The Storm
10. Just Across The River (ft. Celisse Henderson)
11. Long Time Coming
12. Gone Too Long

‘Deluxe verzija’ (samo CD) – “Time Of The Signs” EP (seznam skladb):
1. Stumblebum
2. Under The Tent
3. Time Stands Still
4. Blue, Blue Wind
5. The River Only Flows One Way (WH vocals)

Več o Gov’t Mule:
Uradna spletna stran: http://mule.net/
Tik Tok: https://tiktok.com/@govtmuleband
Facebook: https://www.facebook.com/govtmule
Instagram: https://www.instagram.com/govtmule/
Twitter: https://twitter.com/govtmuleband

#govtmule #peacelikeariver #sameasiteverwas


Gov’t Mule – “Peace… Like A River” (Fantasy Records, 2023)
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki