Haken napovedujejo album “Virus”!

0 77

Haken napovedujejo novi album “Virus” in predstavljajo prvi single in video za skladbo ‘Prosthetic’, ki ji lahko prisluhnete spodaj!

Haken, britanski progresivni rockerji, bodo 05.06.2020 izdali naslednik albuma “Vector” (2018) z naslovom “Virus”. Album bo znova izšel za založbo Inside Out Music. Spodaj lahko pogledate posebno video sporočilo skupine.

Danes je skupina uradno izdala prvi single in video in sicer za skladbo ‘Prosthetic’. Video je režiral Vicente Cordero.

Skupina komentira: “Prosthetic je bila prva skladba, ki smo jo napisali za novi album in od vsega začetka smo čutili, da bi lahko bila perfektna otvoritev našega novega albuma. Je s kitarami konkretno obtežena skladba, s koreninami v thrash metalskem fraziranju osemdesetih, a z nekonvencionalnimi ritmičnimi obrati in zavoji, ki jih od nekdaj radi raziskujemo. Žal nismo nikdar uspeli sodelovati ne z Jeffom Hannemanom (Slayer), ne z Robertom Frippom (King Crimson), no vsaj skladba pa črpa navdih nad pristopom kitarske igre obeh glasbenikov!” (za sodelovanje z Robertom Frippom je še vedno priložnost, op. ur.)

Bend dodaja: “V besedilnem oziru je skladba nekakšen most med albumoma “Vector” in “Virus”. Sporočilo skladbe je odlično oživil režiser videa Vicente Cordero, ki je prav tako odlično ujel našo koncertno energijo in sicer na način, ki hkrati bogati samo sporočilo skladbe, kot tudi v smislu, da postavlja odličen temelj za uvid v to kakšne nove glasbe se lahko nadejajo naši oboževalci.”

Pri BLACKLAKE, so oblikovali vizualije in naslovnico albuma, ki bo dosegljiv kot količinsko omejeni dvojni CD, standardni “jewel case” CD, dvojni vinil (s CDjem) in na vseh digitalnih platformah.

Album lahko že pred-naročite: https://haken.lnk.to/Virus

Seznam skladb na “Virus” je sledeč:
1. Prosthetic
2. Invasion
3. Carousel
4. The Strain
5. Canary Yellow
6. Messiah Complex i: Ivory Tower
7. Messiah Complex ii: A Glutton for Punishment
8. Messiah Complex iii: Marigold
9. Messiah Complex iv: The Sect
10. Messiah Complex v: Ectobius Rex
11. Only Stars

Vokalist Ross Jennings razlaga: Medtem, ko lahko “Virus” poslušamo kot zaključeno delo, je tematsko in konceptualno povezan z albumom “Vector”, zato je naša želja, da bi lahko nekoč v prihodnje izvajali na koncertih oba albuma v živo v njunih celotah. Od začetka do konca. Drugega za drugim.

Na fotografiji: Ross Jennings med nastopom Haken, 02.12.2020, v dunajskem klubu Simm City (Avstrija) – RockLine fotoarhiv 2006-2020 (avtor fotografije: Sebastijan Videc), vse pravice pridržane. Celotno RockLine recenzijo tega koncerta, na katerem so Haken odprli večer pred Devinom Townsendom, lahko preberete TUKAJ.


Haken – Prosthetic (uradni video)
Haken – Virus (naslovnica)
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki