Harpier predstavljajo video in single “Ali je kdo”

Harpier 2024 (press/promo)
0 72

Single ‘Ali je kdo’ premierno izide v sredo dopoldan, 29.5., na radijskih valovih in vseh glasbenih streaming platformah in Youtubeu.

Harpier so povsem novi val angažiranega slovenskega indie rocka in single ‘Ali je kdo’ je njihov tretji po vrsti. In kot sami pravijo najboljši doslej. S prvima dvema singloma Grem nazaj in Ne pusti so uspeli prepričati tako strokovno javnost kot radijske poslušalce in ljubitelje dobre slovenske glasbe. S čim? Z razmišljujočimi besedili, spevnim pripovednim slogom songwritinga in močnim vokalom frontmena skupine.

Tako Grem nazaj kot Ne pusti sta postali Popevki tedna na Valu 202 in se ju kar precej vrti na radijskih postajah, videospota za obe skladbi pa sta priljubljena med gledalci glasbenih oddaj in na Youtube kanalu: https://youtu.be/IKvqRXQYODQ?si

Harpier so Matija T (vokal & kitara), Peter P (kitara), Darjan B (bas) in Nik J (bobni).

21. junija jih lahko premierno ujamete v kultnem ljubljanskem klubu Orto. Vstopnice so že na voljo. 

Več o nastajanju skladbe ‘Ali je kdo’ pove avtor Matija T:

NASTANEK BESEDILA

Če me spomin ne vara, je bilo besedilo po hitrem postopku napisano na wc-ju. Saj veste, tam imamo ponavadi varno cono, kjer lahko v miru strnemo misli in se malo sprostimo.

Malo sem se zamislil o mlajšem sebi in se vprašal “ali je kdo, ki bi mi takrat kaj povedal, da bi mi bilo mogoče malo lažje.” In prav je, da ga ni bilo. Vse slabe izkušnje, napake, slabe osebnostne lastnosti, obžalovanja, skomine … Vse to je del osebnostne rasti. In dokler si iskren sam do sebe, priznaš svoje napake in vidiš, da je pri določenih stvareh prostor za napredek, potem to pomeni, da še vedno rasteš.

Naj komad nagovori vsakega po svoje, povem vam le, da nikoli ni prepozno za spremembe na bolje. Pa naj bo to sprememba kariere, delo na sebi ali karkoli drugega.

SNEMANJE KOMADA

Že od prvega demo posnetka dalje sem močno verjel v ta komad, ker je imel v sebi nekaj posebnega. Nato je prišlo snemanje v studiu in po koncu instrumentalnega snemanja je vse zvenelo super, le manjkalo mi je nekaj tiste čarovnije, ki sem jo čutil ob nastajanju pesmi. In potem je prišla noč snemanja vokalov in ta noč je v zraku nosila nekaj posebnega. Po dolgem času se mi je uspelo otresti stresa in prišel sem v studio sproščen. Matej Gobec me je vprašal kaj bova posnela in rekel sem dajva … danes je pravi dan za ta komad. In povem vam, tako noro sva uživala v ustvarjanju, ideje so letele kot dež in ko sva okoli pete ure zjutraj poslušala, kar sva posnela, komada nisva mogla nehati poslušati. 

SODELOVANJE Z VENOM JEMERŠIČEM 

Na naše presenečenje je bil Ven pripravljen delati z nami in povem vam, da ga z razlogom naslavljamo z legendarnim režiserjem. Pustili smo mu proste roke in on je naredil maksimalno možno v okvirjih, ki smo mu jih lahko zagotovili. 

Kot band smo presrečni nad končnim izdelkom, mislim da je video neobičajno poseben in pesmi doda pravo mero vizualne umetnosti.

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki