Herman Frank : Loyal To None

0 40

Založba: Metal Heaven
Datum izida: 27.02.2009
Produkcija: Herman Frank
Dolžina albuma: 46.09 min
Žanr: Heavy Metal

Herman Frank – bivši Accept kitarist soustanovitelj skupin, kot sta Victory in Moon Doc’, producent plošč glasbenim imenom, kot so Saxon, Rose Tattoo, Molly Hatchet ali Messiah’s Kiss, je naposled našel voljo in čas, da se izkaže tudi s samostojnim studijskim izdelkom.

V ekipo za delo v studiu je zbral zanimive pomagače. To so bobnar Stefan Schwarzmann, ki je igral v U.D.O., Running Wild, Helloween, Krokus, naprej izkušeni basist Peter Pichl (ex-Running Wild), ki igra trenutno pri angleških rock legendah Nectar, v vlogo pevca pa je vskočil  Victory in Human Fortress vokalist Jiotis Parachidis. In verjemite. Stari lisjak je razdelil vloge izkušenim in preverjenim imenom, ki v polnosti razumevajo princip rožljanja starokopitnega nemškega jekla. To je torej jeklo tistega porekla, ki prinaša v slehernem trenutku preverjeno zmagovalno formulo. V kreativnem smislu ne več, zato pa toliko bolj v prepričljivosti samega perfektnega utripanja prvobitno in zimzeleno postavljenega heavy metal riffa.

“Loyal To None” je pravo utelešenje standardov nemškega starošolskega razumevanja heavy metal glasbe. Gre za brezkompromisen šus čez drn in strn, brez kakšnih balad z vzdihi pomilovanja. Čisti neposredni napad s surovo živo produkcijo bljuvanja kitar z maksimalno izpostavljenimi riffi v skladbah. Dvojna bas boben stopalka tvori osnovno ogrodje na katerih ležijo rušilni riffi, vse pa dopolnjuje melodičen, močan, izpostavljen vokal Jiotisa Parachidisa, ki z blago grlenim priokusom zna spomniti na Mikeja Tirellija iz Messiah’s Kiss. Tudi sam slog postavitve komadov, nasploh pa produkcija zvoka, znata pridobiti pod svoje okrilje ljubitelje omenjene skupine, v splošnem, pa bi moral album, kot je “Loyal To None”, ugajati vsem ljubiteljem stare nemške šole od Accept, do Sinner in U.D.O.

Herman Frank seveda vse srednje instrumentalne dele mojstrsko zabeli z duhovitimi solističnimi okraski, s podobno okrasno gravuro pa se brezsramno dotika tudi mnogih uvodnih, izhodnih in prehodnih trenutkov ter na tak način dviguje dinamičnost skladb. Moč in izpostavljenost rušilnega riffa izstopa še posebno v srednje hitrih skladbah kot sta dramatični Heal Me ali Kill The King.

V glasbeno raziskovalnem ali kreativnem smislu album “Loyal To None” ne prinaša prav ničesar novega in posebnega. S svojim pojavom bo razveselil zlasti ljubitelje tevtonskega metala, ki v prvobitnosti magije heavy metala čistokrvne nemške branže ne počepne niti za trenutek svoje minutaže.

avtor: Aleš Podbrežnik
ocena: 8.5 / 10

Seznam skladb:
1. Moon II 
2. 7 Stars 
3. Father Buries Son 
4. Heal Me 
5. Hero 
6. Kill The King 
7. Down To The Valley 
8. Lord Tonight 
9. Bastard Legions 
10. Welcome To Hell

Zasedba:
Jiotis Parachidis – vokal 
Herman Frank – kitara 
Peter Pichl – bas kitara 
Stefan Schwarzmann – bobniPošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki