House Of Lords: New World – New Eyes

0 120

Založba: Frontiers Music Srl.
Datum izida: 12. 6. 2020
Produkcija: James Christian
Dolžina albuma: 48.14 min
Zvrst: AOR/Melodic Rock
Ocena: 8.5/10


“New World – New Eyes” je nov studijski album AOR oziroma melodičnorockovskih legend House Of Lords, ki mu poveljuje izvrstni komponist, producent, aranžer in pečatni vokalist James Christian. Z »World Upside Down« in prestopom pod okrilje založbe Frontiers Music Srl. se je za skupino začela nova era, v času med letoma 2006 in 2020 pa so House Of Lords, vštevši najnovejšega, skupaj nanizali kar osem studijskih albumov.

Novi album ne prinaša posebne glasbene revolucije. V večinskem prebitku sledi zvoku in slogu predhodnika “Saint of the Lost Souls” (2017), prav tako pa se ne odmika mnogo od preteklih izdaj. Torej lahko ljubitelji skupine kar »na slepo« nabavijo tudi ta album. Tudi novi album je produciral James Christian, je pa ob poslušanju novega izdelka generalni občutek tak, da nagovarja kanček mehkeje. V aranžiranju in v sami estetiki zvočne produkcije. V prvo frontno linijo zvočne krajine se tako intenzivneje umeščajo pregrinjala klaviatur, v eni izmed točk pa album preseneti celo z integracijo aranžmajev za pihala.

Kot vedno, je tudi »New World – New Eyes« zelo dobro uravnovešen v kombiniranju pospešenih točk, srednje hitrih melodičnorockovskih koračnic ter baladnih stvaritev, ki pač morajo biti prisotne. NI treba posebej dodajati, da je v smislu komponiranja Christian znova mislil na vse in »artističnih klecljajev« tudi tokrat ni. Vse stoji na svojem mestu. Grabežljivi refreni, podprti s plastovitim aranžiranjem multivokalnih harmonij, razvijajo v točkah atmosferične vrhunce in hipoma zlezejo pod kožo. Kitarski čarodej Jimi Bell, mož, ki se je nedavno priključil znova delujočim AOR legendam Autograph, ob Christianovem markantnem vokalu še vedno predstavlja pomemben element, ki skupini zagotavlja posebno mesto v spektralno silno zgoščenem in izpolnjenem žanru melodičnega rocka in AOR glasbe. Tudi ta album nosi glasbeni karakter, kakršnega lahko s svojim likom in delom utelesijo le House Of Lords. To niti ne čudi, Christian, Bell in bobnar BJ Zampa so stalnica v kvartetu vse od leta 2006, novinec oziroma basist Chris Tristram pa se je prav tako odlično vpel v ekipo in njegov doprinos je še intenzivnejši kot na predhodnem studijskem izdelku. Kljub vsemu  kot vrhunci tega izdelka še vedno izstopajo prav skladbe, ki so urezljane po kalupu aranžiranja in komponiranja, ki črpa iz časov klasičnih dni poznih osemdesetih ali recimo kar prvih treh albumov skupine, na čelu z grabežljivo Chemical Rush.

Tokrat je James Christian k sodelovanju znova povabil nekaj briljantnih komponistov iz sveta AOR glasbe, ki so ob pevčevem doprinosu tudi sami dostavili kopico pretanjeno izpeljanih rešitev skladanja, pa čeprav govorimo o žanru, ki je že davno tega povedal vse. Kot soavtorji se to pot pod skladbe podpisujejo Mark Spiro (Giant, Bad English, Cheap Trick …), ki je ob Christianu prispeval levji delež, kot tudi pretanjeni Tommy Denander, Chris Pelcer in Richard Hymas. Prav zavoljo teh sodelovanj novi album intenzivneje koketira s pop retoriko osemdesetih let. Novi album torej dostavlja vse, kar se od imena House Of Lords zahteva in pričakuje. Preseneča nikakor ne več. Njegova aura reflektira minimalen odklon v smislu samega aranžiranja, kar se tokrat nanaša na poudarjene klaviature, ki opremljajo Bellovo fraziranje, in produkcijo, ki zvoči mehkeje. To ne prinaša potresnih sunkov v glasbeni dosje skupine in največ, kar lahko pričakujemo od današnjih House Of Lords, je prav to minimalno poseganje pri produkcijskih trikih. To pomeni, da lahko pobudo v produkciji že na naslednjem albumu znova prevzame favoriziranje kitarskih fraz, kot je to dostavil album “Big Money” (2011). Sicer pa poklon Jamesu Christianu za vso neomajnost in vztrajnost. Z »New World – New Eyes« njegovi House Of Lords znova polnokrvno osrečujejo svoje oboževalce, kot tudi ljubitelje tega, danes v marsičem arhaičnega glasbenega žanra.

Avtor: Aleš Podbrežnik

Seznam skladb:
1. Change (What’s It Gonna Take)
2. New World New Eyes
3. One More
4. Perfectly (You And I)
5. The Both Of Us
6. Chemical Rush
7. We’re All That We Got
8. Better Off Broken
9. $5 Buck Of Gasoline
10. The Chase
11. The Summit

Zasedba:
James Christian – vokal, klaviature, spremljevalni vokal akustična kitara
Jimi Bell – kitara, spremljevalni vokal
Chris Tristram – bas kitaram, spremljevali vokal
B.J. Zampa – bobni, spremljevalni vokal


House Of Lords – One More (Uradni zvočni zapis)
House Of Lords – Chemical Rush (uradni avdio nosilec)
House Of Lords – “New World – New Eyes” (uradni zvočni nosilec)
House Of Lords – “New World – New Eyes” (naslovnica)
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki