Iced Earth zapustila vokalist in basist

0 144

Vokalist Stu Block in basist Luke Appleton sta danes najavila, da zapuščata zasedbo Iced Earth. Odločitev za odhod obeh članov je padla en mesec po tem, ko je Jon Schaffer, vodja skupine, bil udeležen pri napadu na zgradbo kongresa v Washingtonu, ki se je zgodil 6. januarja.

Stu Block se je odločil za odhod, ko je bil deležen mnogih kritik na socialnih omrežjih, ker je stopil v bran Schafferju. Block je kasneje svoje objave na omrežjih izbrisal ter se po tehtnem premisleku odločil, da konča kariero vokalista v Iced Earth. Svojo odločitev je sporočil Schafferju in menedžerju. Block je pel na zadnjih treh albumih skupine, dejaven v Iced Earth pa je bil torej od leta 2011.

Prav tako se je za svoj odhod odločil še basist Luke Appleton, ki se je skupini pridružil leta 2012, posnel pa je z njo zadnja dva albuma.

Schaffer se je medtem že predal oblastem, medtem pa je s skupino prenehala sodelovati tudi založba Century Media. Obenem pa je tudi prenehal delovati projekt Demons & Wizards, iz katerega je izstopil vokalist Hansi Kursch (Blind Guardian). Kakšna kazen bo doletela Jona Schafferja, trenutno še ni znano.

Na fotografijo: Stu Block in Luke Appleton med nastopom na festivalu Metaldays 2013, dne 25. 7. 2013 ((ROckLine fotoarhiv 2006-2021, vse pravice pridržane). Celotno RockLine recenzijo tega festivalskega dne lahko preberete TUKAJ.

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki