Iron Maiden predstavljajo “The Writing On The Wall (SFX Version)” video

BMG 2021
0 70

Iron Maiden bodo pri založbi BMG izdali svoj novi in skupno sedemnajsti studijski album z naslovom “Senjutsu”. Gre za prvi pravi studijski album skupine po šestih letih, ki izide 3. 9. 2021.

Album je znova produciral Kevin Shirley, ki so ga čuječno spremljali budni prijemi ko-producenta Stevea Harrisa.

Skupina je že 15. 7. 2021 gromoglasno najavila, da prihaja njen novi studijski album, potem ko je s spektakularnim animiranim videom, ki so ga ustvarili v studiu BlinkInk, predstavila prvi single za novo skladbo “The Writing On The Wall” (spodaj).

Po novem je na voljo še druga verzija videa in singla “The Writing On The Wall (Sound Effects Version)”, ki jo spremljajo posebni zvočni učinki in ga lahko preverite spodaj

Za album “Senjutsu”, kar bi v prevodu pomenilo “taktika in strategija”, je skupina za kreativne usluge poprosila Marka Wilkinsona, ki je za naslovnico novega albuma ustvaril novo fascinantno in nadvse domiselno inkarnacijo Eddieja samuraja. Ideja za to je Harrisova. Novi album “Senjutsu” meri v dolžino malo preko 82 minut in bo tako kot predhodnik “The Book Of Souls” (2015), izšel kot dvojni CD in trojni vinil.

Steve Harris razlaga: “Znova smo izbrali pariški studio Guillaume Tell, saj poseduje ta studio izjemno sproščeno vibracijo. Tamkajšnja postavitev ustreza perfektno našim potrebam. Ta zgradba je bila nekoč kino, zato ima visok strop, kar zagotavlja odlično akustiko v prostoru. Album smo posneli po istem principu kot “The Book of Souls”, to pa pomeni, da smo vsako skladbo napisali prav tam, jo skupaj zvadili, ter jo takoj zatem, ko je še sveže in živo odzvanjala v naših glavah, tudi posneli. Na albumu je nekaj zares kompleksnih skladb, ki so zahtevale obilico trdega dela, da smo iz njih izvlekli zvok, kot smo ga želeli imeti, tako da je bilo snemanje tega albuma na trenutke za vse nas velik izziv. A je bil poleg Kevin, ki vselej uspe zajeti na moč avtentično esenco naše skupine, zato menim, da sta bila naše garaštvo in trud na koncu obilno poplačana. Zelo sem ponosen na rezultat in nestrpno čakam na dan, ko bodo ta album lahko slišali tudi naši oboževalci.”

Bruce Dickinson nadaljuje: “Zelo smo navdušeni nad tem albumom. Posneli smo ga v začetku leta 2019, med enim od premorov Legacy of The Beast turneje. Tako smo turnejo lahko razširili, prav tako pa smo pridobili na času, ki smo ga lahko izkoristili, da smo ves material resnično izpilili do konca in potegnili iz idej najboljše, kar je rezultiralo v resnično dobrem albumu. Prav tako to velja za samo oblikovanje naslovnice albuma, kot tudi za presenečenje, ki smo ga pripravili z našim prvim videom. Vsekakor je pandemija vplivala na to, da se je vsa reč časovno zamaknila – toliko o najbolje zastavljenih načrtih, nemara pa je šlo pri tem le za ubiranje različnih strategij!? Skladbe so zelo variabilne, nekatere med njimi pa obenem kar dolge. Na albumu sta ena ali dve skladbi, ki zvenita nekoliko drugače, kot to velja za naš slog, zato sem prepričan da bodo privrženci naše skupine zagotovo presenečeni – vsekakor v pozitivni maniri, upam!”

“Senjutsu” bo na razpolago v več različnih formatih (spodaj), prednaročila so na voljo na IronMaiden.com.

– standardni dvojni CD ‘digipak’
– ‘deluxe’ dvojni CD knjižni format
– ‘deluxe’ 180 gramski trojni črni vinil
– posebna izdaja trojnega srebrno-črnega marmornega vinila (podrobnosti sledijo)
– posebna izdaja trojnega rdeče-črnega marmornega vinila (podrobnosti sledijo)
– super ‘deluxe’ zaboj, ki obsega CD, Blu-ray in ekskluzivne spominke
– digitalni album (predvajanje in ‘dolpoteg’)

Seznam skladb na albumu “Senjutsu” se glasi:
1. Senjutsu (8:20) – Smith/Harris
2. Stratego (4:59) – Gers/Harris
3. The Writing On The Wall (6:13) – Smith/Dickinson
4. Lost In A Lost World (9:31) – Harris
5. Days Of Future Past (4:03) – Smith/Dickinson
7. The Time Machine (7:09) – Gers/Harris
8. Darkest Hour (7:20) – Smith/Dickinson
9. Death Of The Celts (10:20) – Harris
10. The Parchment (12:39) – Harris
11. Hell On Earth (11:19) – Harris


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki