Iron Savior : Titancraft

0 67

Založba: AFM Records
Datum izida: 20.05.2016
Produkcija: Piet Sielck
Dolžina albuma: 50.51 min
Zvrst: Heavy Metal


Iron Savior, dolgoživi hamburški power metalci, ki vztrajajo dalje pod neusahljivim vodstvom njihovega ultimativnega poglavarja Pieta Sielcka, se v izdajah albumov ne ustavljajo. Pred dvema letoma je izšel predhodnik »Rise of the Hero«, v lanskem letu je Sielck postregel s prenovljeno verzijo albuma »Megatropolis 2.0«, ki dejansko tudi zveni znatno bolje od originala izdanega leta 2007, potem je izšel še koncertni dokument s klubskega špila skupine v Hamburgu z naslovom »Live At the Final Frontier« (DVD/2CD). Skratka. Verjetno niti Piet Sielck sam ne pomni, kdaj je v svoji dolgi glasbeni karieri tako zagrizeno in vneto ustvarjal na dobrem imenu skupine, skozi njeno, sicer več kot zavidljivo dobo ustvarjanja.

Kakorkoli. »Titancraft« prinaša klasično podobo, ki je v ušesih power metalcev več kot dodobra osvojena in uležana. Z drugimi besedami povedano, jim bo tudi novi album hipoma zlezel pod kožo in v ušesa. Prav ta natrpanost Sielckovega urnika pa je botrovala rojstvu nekoliko šibkejših idej ter zlasti preočitnemu občutku samorepeticije ter slabo prikritega idejnega samokloniranja. To nit ne čudi, saj Iron Savior, kot pravi Nemci, od svoje glasbene vizije niti za ped ne odstopajo ter ji izkazujejo brezpogojno zvestobo.  Nekajletna pavza bi namreč še kako dobro godila Sielcku, da prinese več svežine na svoje nove studijske podvige. Vendar neomahljivi glasbenik tako ne razmišlja in v slogu disciplinirano vzgojenega garača oziroma deloholika, že hiti v pozdrav oboževalcem z novim albumom.

»Titancraft« je za ušesa nekoliko prijaznejši album od svojih predhodnikov. Celo »vesel«, v misel vskočijo celo Freedom Call, svetel in pozitivno kipeč. Drži se preverjenih šablon. Občasno vleče slogovno na stare Blind Guardian, kot tudi stare Gamma Ray. Rifi izpeljani iz Judas Priest šole – vsa reč občasno povleče tudi na Primal Fear. Torej učinkuje v maniri pravega powermetalskega albuma, ki ga lahko vzgoji le okostenela stara nemška šola. Torej. Če želite spoznati žanrsko najbolj reprezentativnega predstavnika evropske šole power metala, lahko v to ligo takoj prištejemo tudi album »Titancraft«. Odigran je z žarom, skladbe so ustvarjene vse po vrsti, v ključu velike izkušenosti skupine in znova aranžirane tako da zgrabijo takoj in vžigajo hipoma. V ustvarjenem šundru, popadljivih produkcijskih vzgibih, ki plasirajo povampirjeno in nasršeno držo visoko navite zvočnosti izdelka. V tem Iron Savior preprosto ne morejo storiti kiksa.

Kot povedano. Album, zagrizeno ustvarjen po recepturi, ki bo ugajala dolgoletnim privržencem skupine, sicer pa so Iron Savior že videli in živeli čase večje kreativne navdahnjenosti. Solidno, a nič posebnega. 

avtor: Aleš Podbrežnik
ocena: 7.5 / 10

Seznam skladb:
1. Under Siege (intro)
2. Titancraft
3. Way of the Blade
4. Sieze the Day
5. Gunsmoke
6. Beyond the Horizon
7. The Sun Won’t Rise in Hell
8. Strike Down the Tyrrany
9. Brother in Arms
10. I Surrender
11. Rebellious

Zasedba:
Piet Sielck – vokal, kitara
Joachim “Piesel” Kuestner – kitara
Jan S. Eckert – bas kitara
Thomas Nack – bobni 

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki