John Bonham (Led Zeppelin) bo prejel prvo biografsko knjigo!

Hachette Books
0 112

John Bonham – pokojni Led Zeppelin bobnar-, bo 7. 9. 2021 deležen svoje prve biografske knjige z naslovom “Beast: John Bonham And The Rise Of Led Zeppelin”, ki jo bodo izdali pri založbi Hachette Books.

Knjigo je napisal glasbeni novinar C.M. Kushins, predgovor pa je prispeval vodja Foo Fighters in nekdanji bobnar Nirvane Dave Grohl.

“Beast: John Bonham And The Rise Of Led Zeppelin” je torej nasploh prva biografija o ikonskem Johnu Bonhamu, ki ga mnogi tretirajo za enega največjih, če ne največjega, rock bobnarja vseh časov. Bonham se je začel učiti bobnov že pri petih letih. Nikoli ni osvojil nobenega tehničnega znanja, pač pa se je takoj po srednji šoli priključil lokalnim bendom. Ob koncu šestdesetih je Bonhma iskal večjega in stabilnejšega ponudnika, da bi z bobnanjem lažje preživljal svojo družino. Zgodilo se je, da so popularni blues rockerji The Yardbirds razpadli, njihov kitarist Jimmy Page pa je potem snoval temelje nove skupine The New Yardbirds, s katero je želel posneti novi album in opraviti skandinavsko turnejo. Page je ponudil Bonhamu mesto v novi ekipi in ‘Bonzo’ je tako postal bobnar skupine, ki je postala kmalu zatem ena najbogatejših rock zasedb. Led Zeppelin.

Vse do danes je torej tudi v posthumnem obdobju Bonhamovo zabeleženo v zgodovini rock glasbe, kot eno najpomembnejših, najbolj znanih in najvplivnejših, kar se bobnanja tiče.

Biografijo lahko že prednaročite.


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki