John Hackett najavlja nov studijski album!

JOHN HACKETT 2020
0 51

John Hackett, brat famoznega Genesis kitarista Stevea Hacketta, predstavlja video dražilec s katerim napoveduje svoj novi studijski album “The Piper Plays His Tune”, ki bo izšel pri založbi Hacktrax 18. 11. 2020. Promocijski video dražilec lahko v celoti pogledate spodaj

“Po mesecih trepetanja, da se mi vedno znova sesuje računalnik, številnih skupnih kosilih s hčerko, s katero sva med obedovanjem veliko kramljala o liku in delu filozofa Jeana-Paula Sartrea, kar je bilo vsekakor mnogo lepše, kot poslušanje vsakodnevnih mračnjaških novic z radia, se je nenadoma primerilo tudi to, da sem sklenil delo na novem studijskem albumu”, pravi John Hackett in nadaljuje: “Le še Howard Sinclair je dostavil odlično naslovnico in album je šel lahko v natis.”

Album “The Piper Plays His Tune” je posnel John Hackett v “lock-down” razmerah, Hackett pa je to pot dal prednost materialu, ki ga je skomponiral pred kratkim.

“V arhivu hranim kup skladb za katere preprosto očitno ne napoči pravi trenutek, da jih spravim na album,” dodaja Hackett in nadaljuje: “Nastal pa je tudi novi material, ki sem ga pričel ustvarjati v začetku letošnjega leta, še v času preden se je svet obrnil na glavo.”

“Zavoljo okoliščin, ki so nastopile in ki mi ne omogočajo snemanje albuma v kombinaciji z glasbeniki moje spremljevalne skupine, sem se odločil, da pristopim k novem albumu popolnoma sam. Na njem odpel, odigral in napisal vse skladbe popolnoma sam.”

“Če pričakujete to pot album orjaških in brezkončnih solaž, 20 minutne epske suite, ter kup poigravanj znotraj ritmičnih ključev, potem svetujem da takoj storite velik obvoz mimo novega albuma. Vsekakor so na njemu zaznavni vplivi progresivnega rocka in res je, če sem odkrit, tudi dandanes rad preigravam dela Johana Sebastiana Bacha. Če pa v teh temnih časih najdete kanček odprtosti za nekaj bolj svetlega, potem svetujem da se prepustite tej moji novi glasbeni pustolovščini, saj vam garantiram, da vas bo nedvomno zabavala”, sklepa svoje misli ob novem albumu John Hackett.

Album “The Piper Plays His Tune” lahko že prednaročite!

Seznam skladb na albumu “The Piper Plays His Tune” se glasi:
1. Masters Of My Past
2. Broken
3. In Love
4. Crying Shame
5. Broken Glass
6. Julia
7. Too Late For Dreamers
8. Clown
9.Loved By You
10. There You Go Again


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki