John McLaughlin najavlja album “Liberation Time”

foto: ALEŠ PODBREŽNIK 2019
0 39

John McLaughlin, velika svetovna ikona jazz rock fuzije, bo 16. 7. 2021, pri založbi Abstract Logix/Mediastarz izdal novi studijski album z naslovom “Liberation Time”.

Album “Liberation Time” reflektira McLaughlinovo ustvarjalno obdobje v času Covid-19 pandemije, glasbenik pa v sporočilih novih skladb označuje stanje v katerem živimo, kot serijo nevarnosti, pa tudi potencialov, ki prinašajo posamezniku skozi čase velikih izzivov, tudi prednosti. Bodisi z družabnega, emocionalnega ali spiritualnega vidika.

Album “Liberation Time” za katerega pravi McLaughlin, da je dokument “radosti in refleksij”, je kot pravi sam, bil priložnost da zaobjamae vse svoje frustracije in jih preusmeri v energijo. “Rezultat tega je bila eksplozija glasbe v mojem umu,” dodaja Mc;Laughlin.

John McLaughlin je na albumu igral po običaju kitaro, kitarske sintetizatorje ter klavir. V studiu pa se mu je pridružila četa izvrstnih glasbenikov, s katerimi McLaughlin skozi leta redno ali občasno sodeluje, in sicer: Gary Husband (bobni, klavir), Vinnie Colaiuta (bobni); Ranjit Barot (bobni, konokol), Nicolas Viccaro (bobni), Jean Michel ‘Kiki’ Aublette (bobni, bas kitara), Julian Siegel (tenor saksofon), Etienne MBappe (bas kitara), Sam Burgess (bas kitara), Jerome Regard (bas kitara), Oz Ezzeldin (klavir), Roger Rossignol (klavir).

Kdor je preletel gornji seznam bo ugotovil, da sodeluje torej z McLaughlinom na novem albumu tudi aktualna postava zasedbe 4th Dimension, ki jo zastopajo ob McLaughlinu, še pianist Gary Husband, basist Etienne Mbappe in bobnar Ranjit Barot.

Na albumu se bosta nahajali tudi dve solo točki, ki ju je McLaughlin odigral na klavir, in sicer Mila Repa in Shade Of Blue. McLaughlin namreč ni posnel nobene nove glasbe na klavir, vse od leta 1973, ko je sodeloval s Carlosom Santano na albumu “Love Devotion Surrender”.

Album “Liberation Time” lahko že prednaročite.

Na fotografiji: John McLaughlin med koncertnim nastopom 24. 10. 2019 v italijanskem Krminu (Teatro Comunale di Cormons) – RockLine fotoarhiv 2006-2021, vse pravice pridržane. Celotno RockLine recenzijo tega koncerta lahko preberete TUKAJ.


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki