Jon Anderson s ponatisom albuma “Animation”

JON ANDERSON 2020
0 49

Jon Anderson, nekdanje prvo grlo britanskih progresivnorockovskih ikon Yes, bo pri založbi Esoteric Recordings ponovno izdal svoj tretji studijski album “Animation”, ki je izšel originalno leta 1982.

Ponatis, ki bo vseboval zvočno remasteriziran album bo na razpolago 30. 4. 2021. Na album bo dodana tudi skladba Spider, ki je na originalni izdaji albuma ni, prav tako pa je Anderson poskrbel za bogat spremni esej, ki bo vključen v knjižico.

“Animation” je leta 1982 nasledil uspeha svojih dveh predhodnikov nb sicer “Olias of Sunhillow” (1976) in “Song of Seven” (1980). Tudi slednja dva albuma sta bila pred kratkim ponatisnjena pri založbi Esoteric Recordings.

Album “Animation” je bil posnet v času, ko je Anderson prvič zapustil Yes, oziroma skozi leta 1981. Z Andersonom je na albumu v vlogi koproducenta sodeloval Neil Kernon, na albumu pa igra serija visoko profiliranih glasbenih mojstrov, kot mdr.: David Sancious, Jack Bruce, Simon Phillips, Chris Rainbow in Clem Clempson.

“Animation” je ob izidu junija 1982 (založba Polydor Records) na glasbenih lestvicah Velike Britanije zasedel 43. mesto. Anderson je izdal dva singla pri čemer je bila skladba Spider, ki je na albumu ni, vključena na B-stran obeh singlov.

Jon Anderson: “Animation”
1. Olympia
2. Animation
3. Surrender
4. All In A Matter Of Time
5. Unlearning (The Dividing Line)
6. Boundaries
7. Pressure Point
8. Much Better Reason
9. All God’s Children
10. Spider


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki