Jon Schaffer aretiran

0 468

Vodja zasedbe Iced Earth, Jon Schaffer, se je po tem, ko se je udeležil napada na Kapitol, ki si je zgodil 6. januarja v Washingtonu, predal policiji. Sam napad se je zgodil kot protest proti potrjevanju novo izvoljenega predsednika Joea Bidna.

Medij WishTV je poročal, da se je Schaffer predal v mestu Columbus v državi Indiana. Schaffer je obtožen šestih kaznivih dejanj, med njimi je tudi fizično nasilje v stavbi kongresa. Schaffer je bil med drugim tudi uporabljal solzivec za medvede proti policistom.

Napad na stavbo kongresa so uspeli posneti tudi novinarji in fotoreporterji. Eden izmed fotografov je ujel tudi Schafferja, katerega so hitro prepoznali in posledično je fotografija pristala na vseh družbenih omrežjih.  

Nekaj dni po vstaja je policijska uprava mesta Columbie sprožila postopek najbolj iskanih oseb, ki so bile prisotne pri vstaji in vdoru v stavbo kongresa. Prav tako so se v iskanje protestnikov vključili pri FBI.

Svoje mnenje so podali tudi člani zasedbe Iced Earth, ki so navedli, da protestov in izgredov ne podpirajo, s čimer tudi upajo, da vse, ki so bili vpleteni v to, kaznujejo, in da tudi odgovarjajo za svoja dejanja.

Kakšna kazen grozi Jon Schafferju, trenutno še ni znano. Kaj je imel Schaffer za povedat pred samimi izgredom pa si lahko pogledate v videoposnetku.

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki