Judas Priest z biografijo dokončne dominacije!

foto: SEBASTIJAN VIDEC 2018
0 66

Judas Priest, ultimativni birminghamski biblijski očaki metala, bodo 11. 6. 2021 pri založbi Wymer Publishing prejeli še eno biografijo z naslovom  “Judas Priest: Decade Of Domination”.

Judas Priest – ta kovaška tovarna ultimativnih kitarskih fraz, ki je v prvi eri delovanja skozi divjo jekleno ježo ustvarila nepozabne metalske koračnice na čelu: z “Breaking The Law”, “Living After Midnight”, “Exciter”, “Electric Eye”, “Victim Of Changes” in “You’ve Got Another Thing Comin'”… skrbi s svojo zapuščino tudi trideset let kasneje za veliko koncertno evforijo in kreativni navdih generacijam, ki ga vsrkavajo od zapuščine legend.

Avtor biografije Martin Popoff, ki velja za življenjskega privrženca skupine in velikega zgodovinarja heavy metala, raziskuje bogato zapuščino skupine Judas Priest, ki je bila ustvarjena med letoma 1974 in 1984. Pri tem sledi vsem albumom, ki so izšli v tem obdobju in vsaki metalski himni. Obenem je ob tej priložnosti razširil in obogatil vse svoje zapise, ki so bili dokumentirani v njegovi knjigi o Judas Priest “Heavy Metal Painkillers”, ki je že vrsto let ni več mogoče dobiti na tržišču.

“Judas Priest: Decade Of Domination” vsebuje ekskluzivne komentarje bobnarja Lesa Binksa, pa tudi izvlečke intervjujev s strani producentov Toma Alloma in Chrisa Tsangaridesa, nadlje članov skupine K.K. Downinga, Glenna Tiptona, Iana Hilla, Roba Halforda in komentarje mnogih “insajderjev”, ki so bili del zgodbe o skupini v zlati eri delovanja. V knjigi se nahaja kup spominskih fotografij, ki zaokrožajo koncertni utrip, kot tudi zakulisje, prav tako pa sta dve sekciji knjige posvečeni barvni foto galeriji.

“Judas Priest: Decade Of Domination” prinaša najbolj poglobljeno in razširjeno knjižno čtivo, ki je bilo do tega dne na razpolago. Albumi “Rocka Rolla”, “Sad Wings Of Destiny”, “Sin After Sin”, “Killing Machine/Hell Bent For Leather”, “Unleashed In The East”, “British Steel”, “Point Of Entry”, “Screaming For Vengeance” in “Defenders Of The Faith” si sledijo iz skladbe v skladbo, dodanih je kup še neslišanih zgodb sočne in zabavne vsebine, prepotrebni dotik črnega humorja ter vsi detajli, ki jih proizvajata zdaj levi, zdaj desni zvočnik, kot tudi podrobna analiza besedil. Najbolj dlakocepska avantura po albumih prve dekade delovanja skupine!

Na fotografiji: Rob Halford med nastopom Judas Priest 26. 7. 2018, v sklopu četrtega dne tolminskega festivala Metaldays (RockLine fotoarhiv 2006-2021, foto: Sebastijan Videc, vse pravice pridržane). Celotno RockLine recenzijo tega dne festivala lahko preberete TUKAJ!


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki