Junija nov Deep Purple album

0 74

Deep Purple bodo 12. junija, pri založbi earMUSIC, izdali nov studijski album z naslovom ‘Whoosh!’. Gre za 21. studijski izdelek legendarnih rockerjev, še enkrat pa jih je produciral kanadčan Bob Ezrin (Kiss, Pink Floyd, Alice Cooper), ki je z njimi sodeloval že pri prejšnjih dveh albumih ‘Infinite’ in ‘Now What?!’.

Prejšnjo jesen je basist Roger Glover v enem od intervjujev povedal, da še ne razmišljajo o upokojitvi.

“Malo smo ustvarjali,” je razkril. “Imamo nekaj stvari, ne vemo še kaj je kaj, kje ali kdaj, vendar se nismo še ustavili.

Obstaja nevarnost, seveda, da če postaneš uspešen, ljudje od tebe zahtevajo to uspešnost kar naprej brez prestanka, in seveda stvari ne gredo stalno tako. Ne moreš se kar naprej ponavljati.”

Glover je povedal, da odkar se je leta 1996 pridružil skupini in z njo posnel šest albumov, so se vsi člani skupine trudili ohranjati glasbo svežo.

“Mislim, da imamo kot neko neizrečeno strast, da gremo naprej, da se ne ponavljamo. Seveda, glasbeniki so isti, tako da tudi zvok lahko ostaja enak oziroma stil igranja. Kar pa se tiče pisanja in ustvarjanja glasbe, mislim da večina skupin ne dela pravilno. Govorijo o nastopanju in hakeljcih in takih stvareh, a zame je pisanje glasbe veliko več kot to. In vedno smo se trudili pisati različne skladbe. Nevarnost je seveda, da postaneš parodija samega sebe, ko se skušaš kopirati. In zato smo se vedno trudili iti naprej in se spreminjati. To je izziv.”

Podrobnosti v zvezi z novim albumom in turnejo lahko preverite TUKAJ!

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki