KAPA Records napovednik 2024

Kapa Records 2024
0 103

Kapa Records in njeni varovanci vas vabimo v leto, polno novih albumov, projektov in koncertov! Leto 2024 prinaša dva nova benda, številne izdaje, koncerte in še kaj. 

Za začetek predstavljamo novi zasedbi, auto in Moving as a Giant. Obe bosta kmalu slavili izdajo svojih prvih dolgometražcev, o katerih boste več izvedeli v prihodnjih mesecih.

auto, trojec dolgoletnih akterjev tako podtalne kot tudi popularne slovenske glasbene scene, nas na pot popelje na podlagi gladkih, stabilnih bas linij, točnih ter ostrih bobnov jazzovskih prvin in kričeče kitare, ki v svojih melodijah večkrat opozori na svoje vplive z Bližnjega vzhoda. auto tako vijuga med podžanri jazza in bluesa ter, ko pohodi plin, drsi po slogih krautrocka, noisa ter progresivnih psihedelij. So prvi na vrsti za izid plošče v letošnjem letu, na promocijski koncert vas vabimo v petek, 17. maja, 
v Gala halo. Ušesa na prežo!

auto in Vitja Balžalorsky

Glasbo prekmurske podtalne gonilne sile Moving as a Giant si lahko predstavljamo kot težke korake velikana, ki lomasti po panonskih ravninah. Pretežno sveža, a zato nič manj uigrana zasedba svoj gost noise rock zvok temelji na odločnih ritmih, agresivnih basovskih linijah, ki so enkrat sintetizirane, drugič odigrane ter globokih ženskih vokalih, podkrepljenih z zamaščenimi kitarskimi zvoki. Njihova plošča pa se nam obeta v začetku poletja, s promocijskim koncertom v domači Gala hali, 6. julija.


Po uspešni mednarodni turneji se Haiku Garden ne ustavljajo in vabijo na tri domače koncerte:

8.3. v MC Kotlovnica, Kamnik

15.3. v ŠK Groš, Grosuplje (v družbi Čao Portorož)

11.4. v Orto baru, Ljubljana

Kljub zgoščenemu koncertnemu urniku, je bratovščina tisoč in enega efekta tudi v zaključnih korakih snemanja novega albuma. Izid tretjega LP-ja, ki bo posnet izključno v slovenščini, zasedba naznanja v drugi polovici leta. 


Čao Portorož pridno sestavljajo novo studijsko ploščo. Njen izid lahko prav tako pričakujemo proti koncu leta. Kdor pa je željan slišati kakšen nov komad slovenskih indie punk herojev, jih še enkrat povabimo 15.3. v ŠK Groš,  na skupni koncert s Haiku Garden.


Po dolgem kreativnem premoru se nam javlja tudi Nina Bulatovix. Ljubljanska post-punk zasedba nam sporoča, da se tekom letošnjega leta odpravljajo v studio, da posnamejo svoj nov LP. In ne samo to. Pravijo, da bi letos znali presenetiti s kakšnim koncertom!


Ob tej priliki bi se radi zahvalili vsem našim sledilcem, kupcem plošč in ostalih priboljškov, medijem, obiskovalcem Gala Hale, organizatorjem koncertov ter podpornikom vseh sort in oblik. Upamo, da se ujamemo na čim več koncertih. Za naš merch, ki je lahko tudi odlično darilo, zavijte na našo Bandcamp stran.

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki