Katalena – novi singel “Pretaknjeno srce”

foto: Ivian Kan Mujezinović
0 59

Pretaknjeno srce je novi singel skupine Katalena.

Skupina Katalena predstavlja tretji singel z albuma Kužne pesmi (2021, RockLine recenzija).

Gre za skladbo Pretaknjeno srce. Besedilo je napisal Boštjan Narat, glasbo Boštjan Gombač, producent je Jernej Kržič, pod mastering pa se podpisujeta Marko Turel in Matej Gobec.

Pretaknjeno srce je praznično darilo skupine Katalena sodržavljankam in sodržavljanom. Ali pa sotrpinkam in sotrpinom, kakor vam je ljubše. V kužnih časih, ki jih vsi skupaj živimo že leto in pol, so Katalenci odprli Veliko sodobno slovensko kuharico iz leta 1960 in iz nabora najbolj čudaških receptov spesnili svojevrstno kulinarično pesnitev.

Pretaknjeno srce je tretji singel z albuma Kužne pesmi, ki je izšel letos junija pri Založbi Pivec. Album je glasbeni in pesemski komentar obdobja, ki ga živimo, konkretna pesem pa odstira tudi njegove humorne plati. Proti vsem pričakovanjem se namreč ljudje še vedno znamo smejati.

Video za Pretaknjeno srce je delo kolektiva ceca&cotton pod okriljem Rosa produkcije.

Skupina Katalena letos obeležuje dvajseto obletnico delovanja in jo je proslavila z izidom novega albuma ter več kot dvajsetimi koncerti po Sloveniji. Konec leta in v začetku novega leta bodo Katalenci koncertno razpoloženi in jih lahko ujamete na naslednjih prizoriščih:

27. 12. 2021 ob 17. uri, Narodni dom Maribor, Enci benci Katalenci
31. 12. 2021 ob 15. 30 in 17. uri v Cankarjevem domu, Enci benci Katalenci
8. 1. 2022 ob 17. uri, SNG Maribor, Kekec s Kataleno v živo

Katalena so:
Vesna Zornik (vokal), Polona Janežič (klavir, orgle, sintesajzer, vokal), Boštjan Gombač (klarinet, bas klarinet, sopran saksofon, krilovka, melodika, vokal), Tibor Mihelič Syed (bas kitara, električna kitara, ukulela, Roland HPD-20, vokal), Boštjan Narat (kitara, bendžo, vokal)in Robert Rebolj (bobni, tolkala).


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki