Katja Plaster (The Cat) predstavlja ambientalni single “Awakening”

KATJA PLASTER (THE CAT) 2020
0 862

Katja Plaster (The Cat) – nekdanja kitaristka slovenske vseženske rockovske formacije Hellcats-, predstavlja ambientalno instrumentalno skladbo in single “Awakening”, ki mu lahko v celoti prisluhnete spodaj.

Pred časom je Katja pričela predstavljati svoj avtorski material na svojem Bandcamp profilu, kot tudi You Tube kanalu. “Awakening” je tako že njen peti samostojni avtorski dosežek.

Gre za instrumentalno glasbo, ki polaga glavnino pozornosti na kreacijo mističnih vzdušij bogate in raznolike zvočne krajine, kjer se prepletajo elementi kitarske rock glasbe z elektronskimi zvočnimi pastelami, neo-klasičnimi glasbenimi elementi, vsekakor pa ni Katja pozabila niti na trenutke heavy metalskega fraziranja.

Katja se pri tem postavlja v vlogo komponistke, aranžerke, producentke vsega avtorskega materiala. Prav tako je glasbenica odigrala vse instrumente v celoti sama. Ob kitarski igri, ki je seveda goriščna točka njene kreativne ekspresije, poskrbi glasbenica tudi za klaviature, bas kitare, bobne in programsko vzorčenje.

Upajmo, da je ta nadobudni in nadvse obetavni glasbeni material, temelj Katjinega samostojnega studijskega prvenca. Pustimo se torej presenetiti.

Katjo lahko spremljate na:
You Tube kanalu
Bandcamp profilu
Soundcloud profilu

Uradni FaceBook profil


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki