Kingfisher Sky predstavljajo besedilni video in single “Rise Up”

foto: Danijel Mihajlovic
0 33

Kingfisher Sky, nizozemski progresivnorockovski sekstet, predstavlja besedilni video za skladbo Rise Up, ki ga lahko preverite spodaj.

Rise Up izhaja iz pravkar izdanega novega EP-ja skupine z naslovom “Rise”, skupina pa pravi da pripovedujejo besedila skladbo o “upanju, tolažbi in oživljanju” in nadaljuje: “EP vsebuje štiri skladbe, ki govorijo o upanju, ljubezni, brezpogojnem spoštovanju drug do drugega, kot tudi o pomanjkanju vsega tega. Z živahnim, simfoničnim in občasno ljudskim zvokom, predstavlja ta izid iz več aspektov bogat slogovni arzenal s katerim je opremljena skupina.”

Skupino Kingfisher Sky sta leta 2005 ustanovila bobnar Ivar de Graaf (ex-Within Temptation) in pevka Judith Rijnveld. Kingfisher Sky kombinirajo glasbene vplive od progresivnega rocka, prek simfoničnega rocka, do tradicionalne ljudske glasbe. Skupina je do tega dne izdala štiri dolgometražne studijske albuma, zadnjega med njimi “Technicoloured Eyes” leta 2018 ter en EP (“To Turn the Tables”, 2017).

V času lanskoletnega Covid19 ‘lockdowna’ je skupina posnela dva akustična EPja. Prvi se imenuje “The Quarantine Sessions” na katerem so akustične verzije avtorskih skladb, drugi pa “The Winter Sessions”, kjer se nahajajo akustične priredbe.

EP “Rise” lahko že naročite.

Seznam skladb na EP-ju “Rise” je sledeč:
1. Rise Up
2. Rain On Your Parade
3. The Grey Fields
4. Fools Anthem


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki