Kirk Windstein se je znova priključil Down

foto: ALEŠ PODBREŽNIK 2015
0 107

Kirk Windstein, vodja, kitarist in prvo grlo sludge metalcev Crowbar, je uradno potrdil, da se je znova priključil zasedbi Down, s katero bo nastopal na koncertih v letu 2020. Na le teh nameravajo Down obeleževati 25. obletnico studijskega prvenca “NOLA”.

Kirk Windstein, ki velja za ustanovnega člana, je Down zapustil leta 2013 z namenom, da se osredotoči na Crowbar in svojo družinsko življenje. Pri Down ga je zamenjal Bobby Landgraf, ki je pred tem sodeloval z Down kot kitarski tehnik in skupinah Gahdzillla Motor Company, kjer je sodeloval tudi Jason McMaster (Dangerous Toys, Watchtower) ter Honky.

“Sem v 100% notri!”, pravi Kirk Windstein in dodaja: “Pepper (Keenan, Down, Corrosion Of Conformity, kitara) je dejal, da če se ne odločim priključiti Down, se tudi on ne bo! Phil, Pepper in Jimmy (Bower, Down – bobni, Eyehategod – kitara), so moji trije najstarejši in najbližji prijatelji, zato je bila moja odločitev zelo preprosta!”

Na vprašanje ali meni, da je odslej tudi znova stalni član zasedbe Down, je Kirk Windstein odvrnil: “Kolikor vem, sem znova v skupini. Moj predhodnik Bobby Landgraf je opravil svoje delo z odlikami in je moj zelo dober prijatelj. Down so se znova vrnili in sicer v vsem svojem bistvu, zaradi katerega so tudi nastali. To je v 100% stranski glasbeni projekt. Skupine vseh članov Down so njihova prva prioriteta in to je to. A od tega kar sem zadnjič nastopal s temi fanti na istem odru je preteklo šest let in pol, zato sem zelo navdušen. To bo zabavno!”

Down so že potrdili svoje nastope za prihodnje leto na nekaterih poletnih evropskih festivalih, med drugim na belgijskem Graspop Metal Meeting festivalu, v mestu Dessel, kot tudi na Copenhell festival, v danskem Kopenhagnu.

Na fotografiji: Kirk Windstein med nastopom Crowbar, 05.11.2015, v graškem klubu Explosiv (Avstrija), kjer so nastopili kot posebni gostje takratne Overkill turneje (RockLine fotoarhiv 2006-2019, vse pravice pridržane). Celotno recenzijo tega koncerta lahko preberete TUKAJ!

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki