Led Zeppelin bodo prejeli še eno biografijo!

LED ZEPPELIN
0 85

Pri založbi Penguin Press bo 9. 11. 2021 izšla knjiga oziroma biografija z naslovom “Led Zeppelin: The Biography”, ki jo je napisal Bob Spitz.

Bob Spitz je avtor biografije The Beatles, ki velja za veliko uspešnico oziroma, ki jo je New York Times razglasil za najbolje prodajano knjigo o rock zgodovini. Temu sledi tudi nova biografska knjiga o najbolj hrupni in razvpiti rock zasedbi.

Rock zvezde in zvezdniki – karkoli si pač predstavljate pod to skovanko-, so v osnovi vsi po vrsti dolžni zahvalo Led Zeppelin, saj gre v njihovem primeru za skupino, ki je orala ledino rock zvezdništvu. Nihče pred Led Zeppelin ni namreč živeli zvezdniških sanj, kot so jih živeli prav Led Zeppelin oziroma kvartet v sestavi: Jimmy Page, Robert Plant, John Paul Jones in John Bonham. V biografiji “Led Zeppelin”, vas Spitz popelje skozi zgodbo, ki ne izbira med najlepšimi in najgršimi prigodami ali med najboljšimi in najslabšimi trenutki njene kariere. Zato ta biografija jasno ločuje mit od realnosti, Spitz pa skozi svoje mojstrsko pripovedništvo s peresno lahkoto oživlja nesmrtni lik skupine.

Bilo je rojstvo skupine, ki je združevala grandiozno artistično ambicioznost z nebrzdano izvorno ihto rocka, in zarisala vmesno linijo med delikatnostjo angleške folk glasbe ter trdozvočnimi prostranstvi afro-ameriškega bluesa. Samo prvi Led Zeppelin album se je prodal v 10 milijonih kopijah, pa je veljal komaj za začetek kariere neverjetno uspešne skupine, ki je do danes prodala preko 300 milijonov kopij svojih albumov. Deset let so Led Zeppelin nepretrgoma kraljevali na glasbenih lestvicah, pa tudi po svojem razpadu, se prah nikoli ni polegel.


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki