Lelee predstavljajo novi single in video “Snaga”

Lelee 2023 (via Bandcamp)
0 23

Lelee, domači heroji jadranskega indie-rock zvoka, v novo šolsko leto vstopajo na vso moč – z novim singlom in videospotom za komad Snaga, ki je izšel v ponedeljek, 28.8.2023. za slovensko založbo Moonlee Records.

Lelee svojo novo pesem posvečajo vsem ženskam sveta, ter tudi vsem, ki se tako počutijo. Snaga je neke vrste himna lepšemu, a nikakor ne šibkejšemu spolu, ki slavi kaos, opogumlja ter preizprašuje splošno sprejete standarde lepote.

Navdahnjeni z dokumentarnim filmom Gap-Toothed Women kultnega ameriškega režiserja Lesa Blanka je skupina pesem ustvarila dobesedno v enem dihu. Lelee so novi singl posneli v ljubljanskem Cosmosonics Studio, pod taktirko Uroša Milkića v vlogi snemalca in producenta, s katerim so sodelovali že pri svojem debitantskem albumu ‘Čuka bije pumpa’ (Moonlee Records, Ill in the Head Records, 2021). Video so Lelee posneli sami, v do-it-yourself duhu, z dovoljenjem režiserjeve družine pa so v videospotu uporabili tudi video materiale iz dokumentarnega filma.

Praznik lepote in sreče, v katerem se instrumenti prepletajo, vokali pa drug drugega spodbujajo – to je glavna ideja te močne in hkrati nežne pesmi, ki nam jo Lelee ponujajo kot srce na krožniku.

Lelee koncertni datumi: 
1. 9. 2023 – Ljubljana, Kino Šiška – Festival Tresk (SI)
2. 9. 2023 – Novo mesto, Pank u mestu (SI)
1. 11. 2023 – Beograd, KC Grad (RS)
2. 11. 2023 – Bitola, tba (MK) 
3. 11. 2023 – Skopje, MKC (MK) 
4. 11. 2023 – Kragujevac, SKC (RS)
5. 11. 2023 – Niš, Feedback (RS)

Več koristnih informacij:
Uradna spletna stran: https://leleeband.com/
Bandcamp: https://lelee.bandcamp.com/
Facebook: https://www.facebook.com/leleeband
Instagram: https://www.instagram.com/leleeband/


Lelee – “Snaga” (single, 2023, Moonlee Records)
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki