Leprous predstavljajo novi single “Castaway Angels”

foto: Will Ireland 2020
0 77

Leprous, progresivnorockovski kvintet iz Norveške, predstavlja povsem novi single za skladbo “Castaway Angels”, ki ga spremlja tudi video (spodaj).

Single “Castaway Angels”, je izšel v petek 4. 12. 2020 pri založbi Insideout Music in ga lahko že kupite.

Einar Solberg, pevec zasedbe Leprous, je ozadje nastanka nove skladbe pospremil s sledečimi besedami: “V letošnjem letu smo se morali prilagoditi na kup stvari. Veliko stvari, ki smo jih načrtovali in želeli storiti, nismo mogli izpeljati. Bilo je nekega dne, v dnevih izbruha korona pandemije, ko sem prispel na TorO-v dom (“TorO” je vzdevek Leprous kitarista Tora Oddmunda Suhrkeja). V načrtu sva imela da delava na nekaterih novih idejah. Težava je bila v tem, da sem jaz že prišel na njegov v dom z vnaprej pripravljenimi osnutki novih idej, kar pa sva kasneje opustila. Izkazalo se je namreč, da ti osnutki niti niso bili posebno dobri. Tako sva začela iz ničle, skušala sva spraviti skupaj nekaj novega. Samo z akustično kitaro in njegovim vokalom.”

“Nedolgo zatem, sva ustvarila osnovno strukturo za glasbo, ki je kasneje postala skladba “Castaway Angels”. Zelo izvorno, golo in brez moteče tehnološke navlake. Le melodija in kitara. Potem, ko se je cela skupina zbrala v studiu Ocean Sound Recording blizu norveškega kraja Aalesund, smo pristopili do iste skladbe kot kvintet. Skladbo smo zvadili skupaj v enem samem večeru ter jo za snemanje v celoti odigrali v prvem poizkusu. Zelo tipično je, da se te hitro polakomi obsesija s podrobnostmi, perfekcionizmom in dodajanjem zvočnih kolažev. No, tokrat pa smo le želeli igrati skupaj in ustvariti nekaj čistega in preprostega. Zelo sem zadovoljen z rezultatom in komaj čakam, da slišijo tudi drugi kako odzvanja tisti čas, ki smo ga preživeli skupaj v studiu, saj bi morali biti v tem času skupaj na turneji”, dodaja Einar Solberg.


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki