Lombardo predstavljajo novi single “Ne da se mi”

foto: Marcela 2021
0 62

Skupina Lombardo, ki jo sestavljajo izkušeni glasbeniki s pevcem Nejcem Lombardom na čelu,  so v zadnjem času nanizali že štiri single (Pokrita z zvezdamiA greva plesat?Kriminal in zadnji – Vedno je pomlad.)
Ob koncu leta objavljajo skladbo, ki nosi naslov ‘Ne da se mi’, vendar to nikakor ni pesem o lenarjenju, ampak je pesem o premiku iz cone udobja, o želji po spremembi in akciji.

David Stritar (kitara), Borut Velušček (bas), Peter Vdovč (klaviature), Toni Habula (bobni), Sašo Kronegger (tolkala) in Nejc Lombardo (vokal) so se po končanem poletju ‘zaprli’ v studio Deana Radičevića in posneli novo skladbo, ki bi ‘motivirala in dala mislit, kje smo se znašli’ – ironično so skladbo poimenovali ‘Ne da se mi’. Skladba ‘ Ne da se mi’  je zgodba o akciji, motivaciji in želji po premiku iz točke nič. Besedilo za pesem je napisala Katja Žunec Stritar, glasba pa je rezultat ustvarjanja celotnega benda.

Ideja za snemanje videospota se je porodila spontano, odločili so se, da videospot posnamejo na ljubljanskih protestih, video izdelek pa je nastal v enem popoldnevu, posnet je bil z izključno z mobitelom – za snemanje, režijo in montažo videospota je bil zaslužen: Uroš Japelj.

V videospotu spremljamo pevca Nejca, kako se potika po ulicah našega glavnega mesta, v kadrih, ki sledijo, vidimo, kako se brezciljno sprehajanje po mestu spremeni v akcijo – na ljubljanskem Trgu republike se v množici zberejo člani skupine Lombardo in naredijo spontani koncert v množici.

Pomlad bo pestra, napovedujejo, v marcu 2022 izide prvi album, ki ga bodo Lombardo proslavili s koncertom.

Glasba: Nejc Lombardo, David Stritar, Borut Velušček, Peter Vdovč, Sašo Kronegger, Toni Habula Besedilo: Katja Žunec Stritar
Aranžma: Dejan Radičevič
Sodelujoči:
Snemanje, režija in montaža videspota: Uroš Japelj
Producent: Dejan Radičevič
Klaviature in programing: Tomaž Okroglič (Rous)
Mix: Dejan Radičević
Mastering: Gregor Zemljič
(P) & (C) Dallas Records, 2021 Mars Music Publishing

TikTok: https://vm.tiktok.com/ZM8Wau6fj
Spletna stran: https://lombardo.si/
Spotify: https://open.spotify.com/album/3QAFlp...
Deezer: https://www.deezer.com/en/album/27575…
Apple Music: https://music.apple.com/si/album/ne-d...


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki