Lordi predstavljajo video in single “Borderline”

foto: ALEŠ PODBREŽNIK 2013
0 61

Lordi, nič manj in nič več kot znamenite finske gumijaste pošasti, ki bi leta 2005 z zmago skorajda uspeli povleči poanto Evrovizije k artistično bolj ‘krepostno rockovskim’ sferam, predstavljajo novi single iz sedmernega zaboja (v katerem bo skupno sedem novih studijskih albumov) z naslovom “Lordiversity”, in sicer za skladbo Borderline, ki je občutno navdahnjena nad prvinami AOR glasbe osemdesetih let.

Lordi bodo zaboj “Lovrdiversity” izdali 26. 11. 2021, pri založbi AFM Records in ga lahko že prednaročite.

Sedem albumov je žanrsko različno navdahnjenih, nosijo pa vsi po vrsti prepoznavni izpovedni dotik skupine. Skladba Borderline pripada albumu “Humanimals”, ki je navdahnjen nad prvinami AOR glasbe in pop rocka osemdesetih. Potem je v zbirki mdr. tudi album z naslovom “Abracadaver”, ki je npr. v celoti navdahnjen nad ekstremnimi trendi v težkometalski glasbi devetdesetih let, skupina pa se pri tem sklicuje na hitrost in trušč izrazito rogatih thrash metal skupin Anthrax, Sepultura in Kreator. Tako lahko spodaj prisluhnete še dvema novima singloma z albuma “Abracadaver”, in sicer naslovni skladbi, ki jo spremlja tudi video ter Beast Of Both Worlds, ki so ju Lordi predstavili pred mesecem dni.

Zaboj “Lordiversity” bo vseboval sledečih sedem albumov: 
Skelectric Dinosaur
SuperFlyTrap
The Masterbeast From The Moon
Abusement Park
Humanimals
Abracadaver
Spooky Sextravaganza Spectacular

Šef skupine, to je nihče drug kot Mr. Lordi osebno, je že pred meseci razložil odločitev za takšno senzacionalno potezo skupine s sledečimi besedami:

“Ko smo morali leta 2020 našo marčevsko turnejo prisilno skrajšati, se je nenadoma sprostilo ogromno časa. Postalo je tudi jasno, da bo treba polagoma poskrbeti za novi album, pa čeprav je “Killection” komaj izšel. Zavedal sem se, da bi bilo ustvarjanje novega, pravega Lordi albuma, ki bi sledil “Killection”, silno dolgočasno in predvidljivo dejanje. Obenem me je navduševala kopica različnih slogov, pa tudi produkcijskih pristopov, ki smo jih preizkusili s “Killection”. Da bi ustvarili drugi del albuma “Killection”, ne bi bilo nič manj dolgočasno. Menil sem, da je edina rešitev, ki to preseže, izid in snemanje fiktivne serije oziroma fiktivnega kataloga. No, vsaj v pretežnem delu. Moja izvirna ideja je bila, da izdamo deset albumov, vendar pa so pri založbi rekli, da je to noro. No za število sedem pa so se zedinili, da nekako še ostaja v mejah normale ha, ha, ha, ha!”

Na fotografiji: Mr. Lordi med nastopom Lordi 12. 7. 2013 v sklopu nemškega festivala Bang Your Head!!! v kraju Balingen (RockLine fotoarhiv 2006-2021, vse pravice pridržane). Celotno RockLine recenzijo tega festivalskega dne lahko preberete TUKAJ.


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki