Lunatic Soul predstavljajo “Hylophobia” video

foto: ALEŠ PODBREŽNIK 2020
0 54

Lunatic Soul, atmosferični stranski projekt vodje poljskih progresivnih rockerjev Riverside Mariusza, predstavlja nov video za single Hylophobia, ki izhaja z novega Lunatic soul albuma “Through Shaded Woods.

Album “Through Shaded Woods” je izšel v lanskem novembru pri založbi Kscope Records. RockLine recenzijo albuma lahko preberete TUKAJ.

Izraz “hilofobija” izhaja – za razliko od zelene rege (Hyla arborea) – male zelene žabice, ki živi na drevesih -, iz iracionalnega človeškega strahu pred gozdnatimi površinami, kar se izredno dobro vklaplja v glasbeni koncept albuma “Through Sahded Woods”, ki je navdahnjen s tradicionalno slovansko in skandinavsko ljudsko glasbo.

“Zadnji studijski album projekta Lunatic Soul “Through Shaded Woods” pripoveduje o temi, ki nadvladuje prostor, in iskanju notranje luči. Naslov “temačni gozdovi” predstavlja sinonim za strahove, travme, nočne more,” razlaga Mariusz Duda.

“V tem videu, ki so ga ustvarili moji prijatelji iz agencije Sightsphere, smo skušali z vizualijami približati oziroma poustvariti te strahove in more. Naj vas torej moja temačna videnja popeljejo na avanturo, polno misterijev, pri čemer resnično upam, da na njej ne boste trpeli za hilofobijo,” dodaja Mariusz Duda.

Za razliko od predhodnih dveh albumov “Fractured” in “Under the Fragmented Sky” je  “Through Shaded Woods” album, na katerem se je Duda povsem izognil elektronskim glasbenim manevrom. Prav tako je to prvi album v glasbenikovi karieri, na katerem je sam odigral vse instrumente.

“Through Shaded Woods” je dostopen kot CD, kot dvojni CD z dodatnim ploščkom, na katerem se nahajajo še tri skladbe, med njimi 26-minutna suita “Transition 2”. Album je dostopen tudi v vinilnem formatu in digitalno.

Kupite ga lahko TUKAJ!

Na fotografiji: Mariusz Duda med nastopom Riverside, 3. 3. 2020 v ljubljanskem CUK Kino Šiška (RockLine fotoarhiv 2006-2020, vse pravice pridržane). Celotno RockLine recenzijo tega koncerta lahko preberete TUKAJ!


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki