Lusterdam predstavljajo single in video “Pikice”!

foto Jernej Kokol
0 138

Tukaj so … ‘Pikice’! Tiste male, izmuzljive; tiste unikatne in posebne; tiste na naši koži. Pikice nosijo mnogo imen in pikice nosi mnogo deklet. Lusterdam predstavljajo novo, poletno skladbo ‘Pikice, ki je posvečena prav … pikicam.

Tudi ‘Pikice’ so pesem o poželenju in hrepenenju, a je tokrat pesnikovo hrepenenje usmerjeno v njegovo muzo preko prispodobe pikic. Hkrati pa lastnica pikic ni samo objekt, ni hladna in nedostopna, ni zgolj neizpolnjena ljubezen ampak je tudi svobodna, razigrana, samosvoja in zato lepa. Magnifico je pel Silviji, Mežek je pel Juliji, Halo so peli Aniti, Lusterdam pojejo koži, telesu, osebi … s pikicami.

Skladbo lahko že teden dni poslušate na valovih Radia SI, saj je ena od zmagovalk glasbenega natečaja RADIO Si 2022 Standouts. Lusterdam so jo posneli v Studiu 22, RTV centra Maribor. ‘Pikice’ bodo nedvomno še dolgo lovili in bodo stalne spremljevalke letošnjega poletja – tako v poletnih playlistah kot povsod okoli nas.

Band, ki ga sestavljajo sami filmarji, se je formiral v zakulisju slovenske video produkcije in se zbral okoli Hieronima Vilarja, glavnega pisca in vokalista banda. Lusterdam so pred tremi leti glasbeno-kritično srenjo in širše občinstvo nagovorili in pritegnili z albumom ‘Lepo mi godrnjaš’, iz katerega so predstavili skladbe ‘Lepo mi godrnjaš’‘Mesec’‘Moram’‘Sonce’ in ‘Bele miši’ ter tihi hit, ki pa ni nikoli izšel kot uradni single, ‘S kolesom sem prišel’. Ko so na svet spravili skladbe iz prvenca, so začeli ustvarjati nove, zrelejše. Prva med njimi, ‘Tam drevesa rastejo počasi’, je izšla v začetku leta 2020 in v tistem letu postala tudi tretja najbolj predvajana skladba na Valu 202. Zatišje, ki je sledilo, je bilo zgolj navidezno, saj so Lusterdam v vmesnem času svoje skladbe, tiste starejše in tiste, ki bodo v uradni, studijski različici zaživele v prihodnosti, predrugačili in jih v intimni atmosferi predstavili lani aprila v Ištekanih. Konec 2021 so izdali ‘Barve premoga so njene oči’, pesem o hrepenenju in zaljubljenosti, danes pa predstavljajo svojo novo, ‘Pikice’.
 
Točno 11 dni nazaj so Lusterdam skupaj z mnogimi glasbeniki, ki so zaznamovali preteklih 50 let, stali na odru Križank na koncertu ob 50-letnici Vala 202. Hieronim Vilar je z akustično kitaro stopil pred razprodano Poletno gledališče in odigral njihovo ‘Mesec’.


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki