Mariusz Duda (Riverside) izdal solo album “Lockdown Spaces”

0 97

Vokalist, basist in glavni pisec glasbe pri poljski prog rock zasedbi Riverside, Mariusz Duda, je pred nekaj dnevi izdal svoj prvi solo album z naslovom “Lockdown Spaces”.

Navdih za glasbo je Duda dobil v času karantene. Gre za temačen, minimalističen in klavstrofobičen album, ki ga je Mariusz ustvaril med snemanjem novega albuma svojega projekta Lunatic Soul.

Duda se je odločil, da za poudarjanje “izolacijskega efekta” posname vse skupaj zgolj z elektronskimi glasbili z dodatki semplov in glasu. Proces snemanja sta spremljala Magda in Robert Srzedniccy v varšavskem studiu Serakos junija letos. Naslovnico pa je oblikoval Hajo Müller.

Duda pravi: “Na začetku leta sem bil prepričan, da bo izdajal le “svetle skladbe” kot Mariusz Duda. Sedaj vem, da bom poleg skladb izdal tudi “temačne albume”.

Povezave:

https://mariuszduda.md/
https://mariuszduda.bandcamp.com/

Na fotografiji: Mariusz Duda med nastopom Riverside, dne 3. 3. 2020, v ljubljanskem CUK Kino Šiška (RockLine fotoarhiv 2006-2020, vse pravice pridržane). Celotno RockLine recenzijo tega koncerta lahko preberete TUKAJ!

Cel album:


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki