Metalske zvezde posnele Depeche Mode priredbo

0 170

Obstajajo nemetalske skupine, ki premorejo dovolj temačnosti, da s svojo glasbo pritegnejo tudi poslušalce trših zvrsti in Depeche Mode so zagotovo pri vrhu le-teh. Med pandemijo, se je ameriški metalski producent in tekstopisec Libra, želel z priredbo pokloniti tem glasbenim velikanom, k projektu pa je povabil mnoge metalske glasbenike. Rezultat je epska orkestralna priredba DM klasike ‘It Doesn’t Matter Two’.

Libra je za projekt priredbe zbral pisano skupino glasbenikov kot so Shaun MacGowan in Aaron Stainthorpe (My Dying Bride), Eicca Toppinen (Apocalyptica), Anneke Van Giersbergen (solo, Devin Townsend, ex-Vuur, ex-The Gathering), Aaron Aedy (Paradise Lost), Don Aires Pereira (Moonspell), Kenny Hickey (Type 0 negative), Caleb Bingham (Athanasia) in Ruud Jolie (Within Tempation).

“Že od otroških let so bili Depeche Mode eden mojih največjih glasbenih vplivov,” pojasni Libra. “Zato sem se odločil za popolno preobrazbo ene mojih najljubših skladb ‘It Doesn’t Matter Two” iz albuma ‘Black Celebration’. Povabil sem le glasbenike, ki jih spoštujem občudujem in celo nekaj osebnih glasbenih idolov. Iskreno povem, da bi bil zelo počaščen, če bi zgolj samo eden od njih potrdil svojo udeležbo v projektu. Lahko si mislite, kako sem se počutil, ko so eden za drugim, skoraj vsi potrdili sodelovanje (čeprav večina niti ni vedela kdo sem), potem ko so slišali demo posnetek, ki sem jim ga poslal.”

Anneke van Giersbergen je o izkušnji povedala: “Sodelovati s skupino izjemnih glasbenikov na skladbi ene mojih najljubših skupin je bilo res neverjetno, še posebej v teh časih.”

Apocalpyticin Eicca Toppinen je dodal: “Takoj sem se navdušil nad tem projektom. Prav dober občutek se je bil povezati z vsemi temi glasbeniki v času lockdowna. Vsi glasbeniki po celem svetu so v isti situaciji v teh čudnih časih. Originalna skladba je odlična in navdušen sem nad Librino priredbo in njegovim strastnem načinu dela. Priredba je uspela fantastično in video prikaže, kako smo lahko sodelovali navkljub razdaljam med nami. Glasba ima moč!”

Vsi sodelujči glasbeniki so se strinjali, da bodo prihodki od skladbe nakazani na račun ‘Mednarodnega združenja za preprečevanje samomorov’.

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki