Michael Schenker predstavlja “Drilled to Kill” single in video!

foto: ALEŠ PODBREŽNIK 2019
0 74

Michael Schenker, ikonski nemški hard rock kitarist, je zaključil s snemanjem svojega novega MSG (Michael Schenker Group) albuma z naslovom “Immortal”, ki bo izšel 29. 1. 2021 pri nemški založbi Nuclear Blast Records.

Naslov albuma je več kot pomenljiv, saj zaokroža izjemno glasbeno zapuščino, ki jo je ustvaril ta imenitni kitarist v svoji 50-letni glasbeni karieri.

Michael Schenker tako predstavlja že prvi single in besedilni video za skladbo “Drilled to Kill”, za katero je prispeval vodilni vokal Primal Fear vokalist Ralf Scheppers, za duel s Schenkerjevimi kitarskimi solo akrobacijami, pa se vključi v vlogi gostujočega klaviaturista Derek Sherinian (Sons of Apollo, Black Country Communion, ex-Dream Theater).

Svetovno spoštovan in eden najvplivnejših rock in metal kitaristov, je za album “Immortal” povabil k sodelovanju kopico eminentnih glasbenih imen. Med vokalisti sodelujeta na albumu poleg Scheppersa še: Joe Lynn Turner (ex-Rainbow) in Ronnie Romero (Rainbow, Lords Of Black, Vandenberg, CoreLeoni).

Album je produciral Michael Schenker ob asistenci cenjenega nemškega producent Michaela Vossa (Mad Max) v studiu Kidroom. Voss lahko igra več inštrumentov, za novi Schenkerjev album pa je za dve skladbi prispeval tudi vodilni vokal.

Na albumu “Immortal” so sodelovali še Schenkerjev dodatni klaviaturist in kitarist Steve Mann (Lionheart), basist Barry Sparks ter bobnarji: Simon Phillips, Brian Tichy in Bodo Schopf.

Na album je Schenker vključil tudi novo verzijo skladbe “In Search Of The Peace Of Mind”, ki jo je napisal pri svojih petnajstih letih kot del postave Scorpions in ki se sicer nahaja na Scorpions albumu “Lonesome Crow” (1972). Schenker dodaja, da ima skladba podaljšan izhodni del in izjemno bobnarsko predstavo legendarnega Simona Phillipsa.

Seznam skladb na albumu “Immortal” se glasi:
01. Drilled To Kill
02. Don’t Die On Me Now
03. Knight Of The Dead
04. After The Rain
05. Devil’s Daughter
06. Sail The Darkness
07. The Queen Of Thorns And Roses
08. Come On Over
09. Sangria Morte
10. In Search Of The Peace Of Mind

Na fotografiji: Michael Schenker med nastopom Michael Schenker Fest, 11. 7. 2019 v sklopu nemškega festivala Bang Your Head!!! (RockLine fotoarhiv 2006-2020, vse pravice pridržane). Celotno RockLine recenzijo tega festivalskega dne lahko preberete TUKAJ.


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki