Michał Łapaj (Riverside) predstavlja video in single Flying Blind (feat. Mick Moss)

foto: ALEŠ PODBREŽNIK 2020
0 49

Michał Łapaj – klaviaturist poljskih progresivnorockovskih prvakov Riverside-, napoveduje svoj samostojni studijski prvenec z naslovom “Are You There”, ki bo izšel 18. 6. 2021, pri založbi Mystic Production.

Album bo zastopan s 63 minutami glasbe, ki bo pretežno instrumentalna, na njem pa sodelujeta v vlogi vokalistov kot posebna gosta tudi Bela Komoszyńska (Sorry Boys) in Mick Moss (Antimatter). Artur Szolc (Annalist, Inside Again) je odigral na albumu bobne.

Spodaj lahko prisluhnete prvemu singlu, ki ga spremlja tudi video, in sicer za skladbo Flying Blind. Vokal je za skladbo prispeval Mick Moss (Antimatter).

Glasba vsebuje močan atmosferično-transcedentalni pečat, sledi post rocka, ambientalne ter elektronske glasbe. Je nabita z emocijami, melanholijo in temačnostjo. Skuša najti odgovore na vprašanje o tem, kaj se zgodi, ko pride do situacije medsebojnega nerazumevanja ter naknadnemu obstanku v sferi med izrečenimi in neizrečenimi besedami.

Album “Are You There” bo na razpolago v formatih CD in LP, mogoče pa ga je prednaročiti.

Znan je tudi že seznam skladb na albumu:
1. Pieces
2. Flying Blind (feat. Mick Moss)
3. Shattered Memories (feat. Mick Moss)
4. Shelter (feat. Bela Komoszyńska)
5. Where Do We Run
6. Fleeting Skies (feat. Bela Komoszyńska)
7. In Limbo
8. Unspoken
9. Surfacing
10. From Within

Naslovnico za album je prispeval Anthony Rondinone.

Na fotografiji: Michał Łapaj med nastopom Riverside 3. 3. 2020 v ljubljanskem CUK Kino Šiška (RockLine fotoarhiv 2006-2021, vse pravice pridržane). Celotno RockLine recenzijo tega koncerta lahko preberete TUKAJ!


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki