Moonspell predstavljajo ponovni izid albuma “Sin/Pecado”!

foto: BOŠTJAN KEPIC 2019
0 538

Moonspell, portugalski pionirji dark metala, bodo dne 13.12.2019, pri avstrijski založbi Napalm Records, ponovno izdali svoj tretji studijski album “Sin / Pecado”. Album bo odslej znova na voljo in sicer v posebno razširjeni “De-Luxe” različici.

Na ponovni izdaji tega albuma, ki je s svojo novo glasbeno usmeritvijo, polariziral kritično javnost in ljubitelje skupine, bo mogoče najti tudi skladbe danes zelo iskanega in raritetnega EPja “2econd Skin”.

Album “Sin/Pecado” je originalno izšel leta 1998! Posnet je bil v letu 1997 (studio Woodhouse), za produkcijo, pa je tako, kot pri predhodnih dveh Moonspell albumih “Wolfheart” in “Irreligious”, poskrbel Waldemar Sorychta.

Pevec skupine Fernando Ribeiro komentira v zvezi z albumom “Sin/Pecado” sledeče: “Moonspellova največji kiks ali kvaliteta? Presodite sami. Album, ki večno išče svoje zadoščenje. V letu 1997 je v nas gorela iskrena kreativna želja, potem ko smo sklenili “neskončno” turnejo albuma “Irreligious”, kar je povzročilo v nas prave kreativne prebliske, ki so bili osnova albumu “Sin”. To je bilo za nas “čudno” leto, v njem so se odpeli z verig tudi My Dying Bride in Paradise Lost, ki so se znašli v podobnem ustvarjalnem razpoloženju, kot mi sami. Ni važno. Metal je vrteče kolo, mi pa smo se v tistem času znašli na strani njegovega padanja. To padanje smo preprosto sprejeli in v sem uživali. Album ne predstavlja dejanj Mojzesa, ki je razdelil ocean, vendar pa je vseeno včasih zelo boleče, ko se počutiš popolnoma samega. Zanimivo je to, da se je mnogo ljudi poistovetilo z atmosfero albuma šele leta po njegovem izidu, sedaj pa nas prosijo, da bi skladbe s tega albuma izvajali znova na naših nastopih. Če berete tole in hlepite po novem okušanju greha, potem je sedaj idealna priložnost, da privoščimo drug drugemu “novo preobleko naših poznih devetdesetih let“.

Seznam skladb na ponovni izdaji albuma “Sin/Pecado” se glasi takole:
1. Slow Down!
2. handmadeGod
3. 2econd Skin
4. Abysmo
5. Flesh
6. Magdalene
7. V.C. (Gloria Domini)
8. EuroticA
9. Mute
10. Dekadance
11. Let the children cum to me..
12. The hanged man
13. 13!
14. Erotik Alkemy (2econd Skin EP)
15. Sacred (Depeche Mode Cover / 2econd Skin EP)
16. 2econd Skin ( video edit / 2econd Skin EP)

Zasedba Moonspell, ki je posnela album “Sin/Pecado”:
Fernando Ribeiro – vokal
Mike Gaspar – bobni
Pedro Paixao – klaviature
Ricardo Amorim – kitara
Sergio Crestana – bas kitara

Več koristnih informacij:
www.moonspell.com
www.facebook.com/moonspellband
www.instagram.com/moonspellofficial
www.napalmrecords.com

Na fotografiji: Vokalist Fernando Ribeiro med nastopom Moonspell, dne 19.11.2019, v Grazu (Dom Im Berg, Avstrija) – RockLine fotoarhiv 2006-2019, vse pravice pridržane. Celotno RockLine recenzijo tega koncerta lahko preberete TUKAJ!


Moonspell – Sin(Pecado (“de-luxe” izdaja)
Moonspell – Second Skin (uradni video)
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki