Motörhead: Louder Than Noise… Live in Berlin (CD/DVD)

0 125

Založba: Silver Lining Music
Datum izida: 23. 4. 2021
Dolžina albuma: 69.13 min
Zvrst: Rock ‘N’ Roll
Ocena: 8.0/10


Kaj je boljšega kot trinajst uradnih Motörhead koncertnih albumov? Hja, štirinajst. Svet rock’n’rolla bi bil brez štirinajstega skrajno pust in prazen. Torej, dame in gospodje. Pokojna skupina nesmrtnih glasbenih dejanj in ukan predstavlja še en nov koncertni album “Louder Than Noise… Live in Berlin”. Tokrat z nekoliko prilagojenim in osveženim kanclerjevim uvodnim pozdravom: »Good Evening! We are Motorhead … And we salute you for being so kind!«

Koncertni posnetek torej izhaja z jesensko zimske evropske turneje skupine, na kateri so se blesteči pankrti na svojem bestialnem križarjenju v prid podpori takrat aktualnega albuma »The Wörld is Yöurs« (2010) 5. 12. 2012 ustavili v nemškem Berlinu oziroma tamkajšnjem prizorišču Velodrom, na katerem je razvpiti trio pod poveljstvom železnega kanclerja Lemmyja Kilmistra obnorel 12.000 glavo množico. Bila je to zadnja turneja. Tista zadnja, ki jo je skupina še uspela spraviti pod streho, preden so Lemmyja doletele resne zdravstvene težave. Kot je znano, so Mötorhead po juniju 2013 pa vse do decembra 2015, ko je skupina prenehala z delovanjem, izvedli zelo malo koncertov.

Naj dodamo, da je skupina na tej turneji, imenovani ‘Kings of the Road’, 10. 12. 2012 obiskala tudi ljubljansko Halo Tivoli, zato bo »Louder Than Noise… Live in Berlin« všečen spominek tudi za vse obiskovalce tega historičnega ljubljanskega nastopa. Pravzaprav se je takrat v ljubljanskem Tivoliju zbral kar cel Balkan, po tem koncertu pa v hali Tivoli nikdar več niso odprli moškega stranišča. Če nič drugega, je devastacija moških toaletnih prostorov vsaj ohranila tisti hvaležen občutek, da smo Balkanci pač pravi moški.

Kakorkoli, pojdimo na hitro še na tale koncert v Berlinu. Dvojni CD spremlja tudi cel film, ki ga vsebuje dodaten DVD. Koncertni film je režiral Herwig Meyszner, ki je v preteklosti sodeloval pri nastanku tovrstnih posnetkov skupin, kot so Saxon, Exodus in Kreator. Še ena klasika torej. Motorhead klasika, kar se tiče obiskovanja nemških koncertnih odrov. Trio je zadržal odlično odrsko nabrušenost in tudi Lemmy dostojno zvozi zadeve. Lemmyjeva vokalna brusilnica ostaja seveda osrednji magnet posnetka, medtem ko ostajata Campbell in Dee neverjetna odrska pajdaša, kar se eksekucije tiče. Hrupno, bolj hrupno, najbolj hrupno. In če stopnjujemo dalje? Motörhead seveda.

Komaj 70 minut vse koncertne glasbe, ki jo poseduje ta dokument, priča o tem, da je trio le pričel z varčevanjem energije. Konec koncev je glede na življenjski slog pravi čudež, da je Lemmy dočakal 70 let. A tudi pet let in pol po njegovi smrti je neizpodbitno spoznanje, da ga ni bolj pogrešanega glasbenika v rocku, ki je odšel na oni svet. Če je kdo resnično prava rock’n’roll ikona, je to bil in ostaja Lemmy Kilmister. In ta dokument je nov tovrsten dokaz. Bolščavi rock’n’roll dokument unikatnih rock’n’roll perverzij, razbeljenega razvrata, skrajno kosmatih in uničujočih detonacij, ob katerih se lahko začne novo štetje mrtvih in ranjenih (preživelih)!

Avtor: Aleš Podbrežnik

Seznam skladb:
1. I Know How To Die
2. Damage Case
3. Stay Clean
4. Metropolis
5. Over The Top
6. Doctor Rock
7. String Theory
8. The Chase Is Better Than The Catch
9. Rock It
10. You Better Run
11. The One To Sing The Blues
12. Going To Brazil
13. Killed By Death
14. Ace Of Spades
15. Overkill

Zasedba:
Lemmy – vokal, bas kitara
Phil Campbell – kitara
Mikkey Dee – bobni


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki